„Pentru fiecare poziție aveam câte doi-trei candidați. A fost o decizie colegială.” Ion Chicu despre formarea noului cabinet de miniștri

hggh

Prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu, a declarat la Moldova 1 cum s-a ales cabinetul de miniștri și dacă a fost influențat pe cine să-i propună pentru fiecare minister.

„Eu îi cunosc personal pe toți membrii de guvern. Cu mulți dintre ei am avut ocazia să muncesc la diferite etape. Cert este că au fost analizate candidaturile și nu a fost o alegere nemijlocită a prim-ministrului sau a președintelui. A fost o decizie colegială. Am avut câte două-trei candidaturi pentru fiecare funcție. Și până la urmă consider că membrii actuali ai guvernului sunt persoane recomandate pentru a face față provocărilor.

„Începând cu luna iulie, la președinție se analiza evoluția pe dimensiunea guvernamentală și încercam să oferim suport pe diferite domenii guvernului. Consilierii cunosc foarte bine problemele cu care se confruntă țara. În momentul în care am nominalizat acești candidați pentru funcția de ministru, am avut totală încredere și siguranță că ei cunosc fiecare domeniu și pot veni cu soluții imediate. Nu putem acum să pierdem timpul. Acești oameni nu au nevoie să se acomodeze în această funcție, ei cunosc bine cu ce probleme se confruntă țara. Chiar de mâine ei vor fi în plin proces decizional”, a declarat Ion Chicu, noul prim-ministru al Republicii Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente