Cine este deputatul care nu a votat pentru demiterea guvernului Sandu, dar a votat pentru noul guvern Chicu

oleinic_dem_67020800

Guvernul Sandu a fost demis cu 63 de voturi, acestea au venit de la deputații PSRM și PDM. Guvernul Chicu a fost votat cu 62 de voturi, care au venit, la fel, de la deputații PSRM și PDM, și nu doar. Un deputat din parlament a fost pro în cazul ambelor guvernări.

Pe 12 noiembrie, atunci când s-a votat demiterea guvernului Sandu în parlament, deputatul independent din legislativ Alexandr Oleinic s-a abținut și nu s-a alăturat celor 63 de parlamentari din partea PDM și PSRM, care au reușit să dea jos guvernul. În schimb astăzi, Oleinic a hotărât să se alăture celor de la PDM și PSRM și a votat noul guvern în frunte cu Ion Chicu.

Cine este Alexandr Oleinic? Este un om politic din Republica Moldova care a fost ales ca deputat în Parlamentul Republicii Moldova în două legislaturi consecutive între 2001 și 2009, pe listele partidului Blocul electoral Moldova Democrată, iar între 2009 și 2011 a fost ministrul tehnologiilor informaționale și comunicațiilor. La Congresul al II-a al PPRM din 17 noiembrie 2012 a fost ales în calitate de copreședinte coordonator. Din 2019 este ales în Parlamentul Republicii Moldova din partea circumscripției uninominale nr. 47, Transnistria, în componența căreia sunt incluse orașele Camenca, Râbnița, Dubăsari și Grigoriopol. Acesta a candidat independent.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente