Reacția Ambasadei SUA la Chișinău după căderea guvernului condus de Maia Sandu

Dereck-Hogan-1280×853-920×613

Ambasada Statelor Unite la Chișinău a venit cu un mesaj pe pagina sa de Facebook în care își exprimă regretul demiterii guvernului condus de Maia Sandu. Totodată, instituția mai punctează că prioritățile Statelor Unite în relațiile bilaterale cu Republica Moldova rămân neschimbate în pofida celor întâmplate astăzi.

„Îndemnăm reprezentanții aleși ai poporului Moldovei să lucreze pentru edificarea unui viitor mai echitabil, democratic și prosper pentru toți cetățenii țării. Populația Republicii Moldova merită lideri care vor lucra pentru binele țării și o vor elibera de corupția care îi limitează potențialul”, scrie în postare.

Amintim că, guvernul condus de Maia Sandu a fost demis de către deputații PSRM și PDM. Decizia a fost luată la capătul a peste două ore de dezbateri. În total, pentru demiterea acestuia au votat 63 de parlamentari.

În discursul final, Maia Sandu i-a acuzat pe cei care au votat demiterea guvernului de „lașitate”.

„Vă vedem. Toți oamenii vă văd. V-a speriat gândul că de acum încolo o să pierdeți controlul asupra justiției”, a mai punctat liderul PAS.

Potrivit procedurii, Maia Sandu urmează să meargă la președinte pentru a depune demisia în termen de trei zile. După demisia oficială, președintele urmează să convoace noi consultări cu fracțiunile parlamentare. Dacă timp de trei luni calendaristice nu este votat un guvern nou, se vor convoca alegeri anticipate. Totuși, dacă sunt două tentative eșuate de învestire a unui guvern, se pot convoca alegeri anticipate înainte de perioada de trei luni calendaristice.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente