După căderea guvernului, Maia Sandu a venit cu o primă reacție. Aceasta a declarat că astăzi a fost trădat fiecare cetățean al Republicii Moldova.

„Astăzi a fost trădat nu doar un guvern care apără interesele oamenilor, dar fiecare cetățean care își punea speranțele că în curând se va face dreptate și se va trăi mai bine”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Amintim că, guvernul condus de Maia Sandu a fost demis de către deputații PSRM și PDM. Decizia a fost luată la capătul a peste două ore de dezbateri. În total, pentru demiterea acestuia au votat 63 de parlamentari.

În discursul final, Maia Sandu i-a acuzat pe cei care au votat demiterea guvernului de „lașitate”.

„Vă vedem. Toți oamenii vă văd. V-a speriat gândul că de acum încolo o să pierdeți controlul asupra justiției”, a mai punctat liderul PAS.

Potrivit procedurii, Maia Sandu urmează să meargă la președinte pentru a depune demisia în termen de trei zile. După demisia oficială, președintele urmează să convoace noi consultări cu fracțiunile parlamentare. Dacă timp de trei luni calendaristice nu este votat un guvern nou, se vor convoca alegeri anticipate. Totuși, dacă sunt două tentative eșuate de investire a unui guvern, se pot convoca alegeri anticipate înainte de perioada de trei luni calendaristice.

După căderea guvernului, Maia Sandu și Andrei Năstase au ieșit în fața mulțimii și au vorbit cu cetățenii aflați în fața parlamentului.