Dodon așteaptă „un nou prim-ministru de la PSRM+ACUM, altul decât Maia Sandu”. În caz contrar, va propune „un guvern tehnocrat”

igor-dodon

„Ambițiile personale și imaturitatea unor cetățeni pun la grea încercare cetățenii Republicii Moldova. Nu e prima dată când cineva încalcă în picioare acordurile. Au mai fost asemenea episoade în istoria Republicii Moldova.” Este declarația lui Igor Dodon după demiterea guvernului. Totodată, președintele mai spune că îi cheamă pe liderii partidelor la consultări și așteaptă o candidatură de la PSRM și ACUM, iar dacă aceștia nu vor avea o candidatură, va propune un „guvern tehnocrat”.

„În realitate asistăm la o autodizolvare a guvernului. A provocat intenționat căderea guvernului, pentru a distrage atenția cetățenilor de la problemele sociale și economice. A vrut să distragă atenția de la această rușine. Motivul de azi a fost încăpățânarea Maiei Sandu de a impune propriul procuror general. A fost o inițiativă anticonstituțională. A dus la încălcarea gravă a acordului PSRM și ACUM. Această criză ar fi fost evitată dacă prim-ministrul ar fi discutat cu președintele, PSRM și blocul ACUM”, a menționat Dodon.

Totodată, Dodon a chemat mâine toate partidele la consultări.

Astfel, de la ora 10.00, Dodon se va vedea cu deputații PSRM, la 11.00 – cu deputații blocului ACUM, la 12.00 – cu deputații PD, iar la ora 13.00 – cu deputații PP „Șor”.

„Dacă orgoliul unor politicieni va fi mai mare, voi propune un prim-ministru dinafara politicului. Un prim-ministru cu o echipă de tehnocrați. Voi avea grijă ca următorul guvern să fie cu adevărat eficient. Un guvern care va promova o politică externă echilibrată”, a adăugat Dodon.

Astăzi, 63 de deputați au votat pentru demiterea Maiei Sandu din funcția de prim-ministru. Voturile au venit din partea deputaților PSRM și din partea celor de la Partidul Democrat.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente