Protestează, inspiră artă sau relaxează-te! Lista evenimentelor la care poți merge marți, 12 noiembrie

5GPNLFT4ID
Foto: Veronika Balasyuk

E sfârșit de toamnă, avem însă o vreme atât de caldă încât e păcat să ne pierdem timpul stând în casă. Dacă tot e soare și avem timp frumos, adună-ți gândurile și dispoziția bună și mergi la evenimente colorate. Noi îți dăm lista, iar tu alege ceea ce-ți este pe plac.

# Ce să faci marți? Să mergi la protest!

Dacă susții guvernul Sandu și ești împotriva moțiunii de cenzură, ieși la protest în fața parlamentului la ora 10.00. Alte detalii afli AICI!

# Ce să faci marți? Admiră expozițiile din Chișinău!

# Expoziția Cea de Taină – în exclusivitate va fi prezentată toată colecția de tablouri „You Power” care reflectă frumusețea interioară a fiecărui om. 13 pânze enigmatice, pline de simboluri cu înțeles profund, care te fac să-ți descoperi potențialul personalității tale.

Expoziția se află în incinta localului LOFT13 și poate fi admirată începând cu ora 10.00 și până la ora 20.00. Mai multe detalii găsești AICI!

# „Consilia futura” este o instalație în care artista Aţulisav Ekalisav interpretează subiectul expus în „Banchetul” de Platon, unde se povestește că, demult, era și un al treilea sex – androginul.

Lucrarea poate fi văzută pe întreg parcursul zilei, la Cocoșul Roșu (strada Sciusev, nr. 69). Mai multe detalii găsești AICI!

# Expoziția „Luptă și suferință – prezintă soarta Poloniei în timpul războiului, care, la 1 septembrie 1939, a fost atacată de Germania, iar pe 17 septembrie – de către Uniunea Sovietică.

Expoziția poate fi văzută de la ora 10.00 până la ora 18.00, la Muzeul Național de Istorie al Moldovei. Detalii AICI!

# Expoziţia „Puterea Emoţiilor” propune o perspectivă emoţionantă asupra ultimilor 100 de ani a istoriei germane şi elucidează puterea impactului politic şi social al emoţiilor noastre.

Expoziția poate fi văzută de la ora 8.0 până la ora 17.00 la Muzeul Național de Artă. Mai multe detalii găsești AICI!

# Ce să faci marți? Mergi la un spectacol!

# „The Faces of Macbeth” – un spectacol performance care te va surprinde cu o instalație de design inedită și cu o expoziție de fashion teatral, inspirată din motivele spectacolului. Un spectacol-metamorfoză despre putere, pasiune, obsesie și ambiție. Alături de Hamlet, reprezintă una dintre cele mai reușite opere ale dramaturgului englez și totodată ale dramaturgiei în general.

Spectacolul începe la ora 19.00 și va avea loc la teatrul Geneza Art. Mai multe detalii găsești AICI!

# Spectacolul „Copiii Foametei. Mărturii.” – un spectacol, unde nu e vorba doar despre actorie, ci de viaţă şi moarte. De viaţa şi moartea noastră.

Spectacolul începe la ora 18.30 și se joacă la Teatrul Național „Mihai Eminescu”. Mai multe detalii găsești AICI!

# Ce să faci marți? Mergi la un film!

O tânără rebelă pe nume Uma se trezește într-o dimineață în Paradise Hills, o clinică de tratament de lux de pe o insulă mediteraneană izolată, condusă de Ducesă, unde familiile înstărite își trimiteau fetele pentru a fi transformate în cea mai bună versiune a lor. Printr-un tratament individualizat care include ore de etichetă, lecții de voce, tratamente de frumusețe, gimnastică și diete stricte, toate neajunsurile sunt depășite în două luni, iar transformarea e garantată. Uma își găsește un oarecare confort în prietenia cu alte rezidente ale complexului Paradise Hills, Chloe, Yu, vedeta pop Amarna, dar va descoperi repede că în spatele acestui lux se ascunde un secret sinistru. Începe o cursă contra cronometru pentru ca Uma și prietenele sale să evadeze din Paradise Hills înainte ca locul să le înghită de vii.

Filmul rulează la cinematografele Patria din Chișinău. Vezi AICI orarul și prețul biletelor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente