Piața Centrală e unicul loc din oraș unde poți găsi absolut orice, de la piese pentru mașini, până la produse alimentare. Fiind amplasată chiar în centrul Capitalei, adesea devine și o atracție specifică pentru turiștii care caută să cunoască autenticitatea noastră ca popor.

Colorată, gălăgioasă, piața este și un loc al nostalgii, în care ne amintim cu drag de momentele din copilărie, când încercam să imităm vocea vânzătoarei care striga „Otravă” sau când în plină iarnă probam o pereche de blugi noi, afară, pe cartonaș.

Pentru că fiecare are mai multe emoții și amintiri în legătură cu acest punct de pe harta Chișinăului, am hotărât să selectăm cele mai populare fraze de la Piața Centrală.

Vedeți și 10 lucruri pe care un turist le poate face gratis, sau aproape gratis la Piața Centrală.

piață

Dacă nu ai fost vreodată la Piața Centrală, nu ai de unde să înțeleg profunzimea acestor cuvinte și semnificația lor. Din moment ce intri pe poarta pieței, vocea vânzătoarei se aude indiferent de unde te afli. Accentul se pune pe litera „a” și o face mai lungă, iar litera „ă” este rostită cu o notă mai ridicată. Deși vocea vânzătoarei se aude în toată piața, când încerci să o găsești, nu prea îți reușește.

piață1

Mersul la Piața Centrală e un adevărat exercițiu de atenție. În fiecare clipă riști să fii lovit sau înjurat de persoanele care transportă produsele de la depozit la vânzători. Deci da, atenție la picioare.

piață4

Vânzătorii sunt foarte prietenoși, iar pentru ca să-ți demonstreze calitatea produselor, te mai îndeamnă și să guști din acestea.

piață2

Departamentul de haine de la Piața Centrală funcționează într-un mod diferit decât restul departamentelor. Aici, din moment ce intri, vânzătorii te îmbracă cu privirea. Fiecare îți propune tot ce e mai bun și, nu în ultimul rând, totul e „original”, iar dacă nu e „original”, atunci, cel puțin, e de o calitate foarte bună, din Turcia.

piață3


piață5

Nu știm câți proprietari sunt la piață, dar cert este că dacă ți-a plăcut un model de pantofi/rochie/bluziță/pantaloni, iar mărimea sau culoarea pe care o vrei nu este, vânzătorul va merge în alte minim trei filiale să o găsească și să ți-o aducă, trebuie să aștepți doar cinci minute.

piață6

O altă problemă la piață este cea a oglinzilor, nu sunt suficiente. De aceea, trebuie să aștepți un pic până te vei putea uita cum ți se potrivește alegerea pe care ai făcut-o în materie de vestimentație sau încălțăminte.

piață7

Ultimele tendințe din lumea modei tot la piață de găsești. Fie că e vorba despre colecțiile nou-apărute sau modă de mulțime, pentru că „Toate fetele acum așa poartă”.

piață9

piață8

Chiar dacă fenomenul de „Black Friday” prinde tot mai mult contur în lume, acest lucru nu se răsfrânge și asupra Pieței Centrale, reducerea maximă pe care o poți obține aici este de 5 lei și aceasta nu se supune în vreun mod inflației.

Scrieți în comentarii care sunt frazele voastre preferate și amintirile pe care le aveți în legătură cu Piața Centrală.