Mega evenimente de sâmbătă. Unde să mergi la Chișinău dacă te plictisești acasă

pexels-photo-2612971-920×614

Cel mai cald weekend al lunii noiembrie vă aduce următoarele evenimente. Fă-ți rost de câteva ore libere și fii pe val cu toții.

# Ziua Științei

Muzeul Național de Istorie se va transforma pe 9 noiembrie într-un adevărat campus Alma Mater de Ziua Științei. Cărțile și măturile zburătoare, laboratoarele, tehnica de știință, utilajele și echipamentele vor prezenta oaspeților știința altfel. Ghidul participanților în călătorie va fi un tânăr magician care într-un final devine cercetător.

Ediția din acest an se va desfășura sub genericul „Magia nu există! Totul e Știință”. De acest fapt te vei convinge călătorind și explorând cele șase insule și participând la activitățile interactive pregătite de 39 de instituții din Moldova.

Vei avea ocazia:
• să răsfoiești cărți științifice rare;
• să urmărești experimente;
• să privești la microscop bacterii;
• să înveți să folosești drone, roboți și alte echimente tehnice;
• să participi la master class-uri de ceramică, pictură;
• să vezi mostre expoziționale din domenii diferite;
• să câștigi multe premii;
• să mergi acasă cu un bagaj vast de cunoștințe.

Ia-ți familia și vino de Ziua Științei la Muzeul Național de Istorie, cu începere de la ora 11.00. Intrarea este liberă.

# Expoziția Cea de Taină

Expoziție personală de pictură, unde vei putea descifra mesajele ascunse din tablourile simbolist- expresioniste ale pictoriței Irina Bardița. În exclusivitate va fi prezentată toată colecția de tablouri „You Power” care reflectă frumusețea interioară a fiecărui om.

13 pânze enigmatice, pline de simboluri cu înțeles profund te vor face să-ți descoperi potențialul personalității tale. Vizitarea expoziției va fi disponibilă până pe 30 noiembrie, de la ora 18.00 până la 20.00.

# Expoziție temporară „Luptă și suferință”

La optzeci de ani de la izbucnirea celui de Al Doilea Război Mondial, Polonia, prima sa victimă, își amintește de cel mai dramatic conflict armat din istoria lumii. Despre acesta vorbește expoziția care, până la sfârșitul lunii noiembrie, va fi prezentată în holul Muzeului Național de Istorie a Moldovei din Chișinău.

Expoziția „Luptă și suferință. Polonezii în timpul celui de Al Doilea Război Mondial” prezintă soarta Poloniei în timpul războiului, care, la 1 septembrie 1939, a fost atacată de Germania, iar pe 17 septembrie – de către Uniunea Sovietică.

În ciuda superiorității numerice a ocupanților, polonezii au constituit, de-a lungul întregului război mondial, o rezistență armată puternică, atât pe teritoriul țării lor, cât și pe alte fronturi și câmpuri de luptă din întreaga lume.

Expoziția, formată din 16 panouri, prezintă cele mai importante momente de la acea vreme. O atenție sporită este acordată, de asemenea, destinelor populației civile. Bogăția acestora se regăsește în fotografiile de arhivă obținute din arhivele diferitelor țări, inclusiv din colecțiile românești.

Povestea despre drama războiului, care a fost pregătită de unul din cele mai moderne muzee din lume – Muzeul Celui de Al Doilea Război Mondial din Gdańsk, precum și de Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Polone, va fi prezentată în peste 60 de țări ale lumii.

Institutul Polonez din București a pregătit versiunea în română, îmbogățind-o cu teme legate de relațiile polono-române din timpul celui de Al Doilea Război Mondial, dar și cu fotografii obținute de la Arhivele Naționale ale României, ce ilustrează șederea în România a celor 60-100 de mii de refugiați polonezi.

Expoziția a fost deja prezentată în Senatul României din București, la Muzeul Bucovinei din Suceava, precum și la Muzeul Palatului Culturii din Iași, la inițiativa Institutului Polonez din București.

Muzeul Național de Istorie a Moldovei, Chișinău, holul de la parter, 2-30 noiembrie 2019. Intrarea este liberă.

# Hotel Cosmos | Time to AVA 1727

Așteptați cu nerăbdare weekendul? Wine Bar & Restaurant te invită la o seară fierbinte. Pregătește un mix de muzică live și cocteiluri rerevigorate, iar bucătăria autentică va adăuga savoare, devenind o adevărată plăcere pentru papilele gustative! Informații suplimentare 069601727.

# Nordic Film Festival – Chișinău

Cu o selecție de cinci lungmetraje și o compilație de scurtmetraje, toamna aceasta #NordicFF aduce poveștile cineaștilor din spațiul Nordic în inima Republicii Moldova.

Festivalul este organizat cu sprijinul Ambasadei Suediei de la Chișinău și București, Ambasada Regatului Danemarcei în România, Ambasada Republicii Finlanda în România, Consulatul Onorific Al Republicii Islanda de la București și Ambasada Regatului Norvegiei în România.

Intrarea este liberă, iar programul filmelor este următorul:

Sâmbătă, 9 noiembrie, ora 14.30 – THE AMBASSADOR/Documentar/2011/Danemarca;
Regie: Mads Brugger;
Durata: o oră și 33 de minute
SINOPSIS: Jurnalistul Danez Mads Brugger intră sub acoperire și se dă drept ambasador pentru a dezvălui lumii întregi secretele traficului de diamante din Africa Centrală;
Premii: cel mai bun documentar – Robert Festival/cel mai bun actor – Ole Awards;
VB – daneză/engleză sub: RO

Sâmbătă, 9 noiembrie, Ora 16.30 – BLIND/Dramă/2014/Norvegia;
Durată: o oră și  32 de minute
Regie: Eskil Vogt
SINOPSIS: După ce își pierde vederea, Ingrid se retrage în zona ei de confort – acasă – un loc unde se simte în siguranță împreună cu soțul și gândurile ei. Însă ea nu scapă nici aici de fricile și fanteziile reprimate pe care le ținea adânc ascunse în subconștient.
Premii: cel mai bun scenariu – Sundance Film Festival, Label Europe Cinemas – Berlin International Film Festival;
VB – norvegiană, sub: EN și RO.

Sâmbătă, 9 noiembrie, ora 18.30 – CALL GIRL/Dramă/2012/Suedia;
Regie: Mikael Marcimain
Durată: două ore și 14 minute:
SINOPSIS: O tânără este recrutată de pe treapta cea mai de jos a societății și este aruncată într-o lume a sex-cluburilor și a show-urilor de striptease în Stockholm. O dramă bazată pe un scandal politic ce a avut loc în 1976.
Premii: Premiul publicului – Stockholm film festival și Taipei Film Festival/FIPRESCI – Toronto IFF;
VB – suedeză, sub: EN și RO.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente