(foto) Opt rezervoare de apă, în valoare de 4 milioane de lei, au fost construite pe râul Nistru

ff
Foto: adrcentru.md/

Opt rezervoare de apă au fost construite pe Nistru în urma unui proiect susținut de către Guvernul Germaniei, atât pe teritoriul din dreapta, cât și din stânga râului. Acesta a costat în jur de 4 milioane de lei.

„Acest proiect are drept scop reducerea la minimum a pierderilor de apă și cheltuielilor aferente de reparație și întreținere a rezervoarelor uzate, de a mări capacitatea de stocare a rezervoarelor, astfel asigurând populația cu o furnizare și presiune stabilă de apă potabilă. Datorită acestuia, se așteaptă și o îmbunătățire a indicilor de sănătate a cetățenilor din această zonă”, scrie ADR Centru.

fff

În urma proiectului „Gestionarea intercomunală a Resurselor de Apă pe Nistru”, implementat de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Centru, cu suportul financiar al Guvernului Germaniei, prin intermediul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), rezervoarele au fost construite în localitățile Cocieri, Coșnița, Pârâta, Doroțcaia, Oxentea din raionul Dubăsari, cât și în Doibani 1 și Comisarovca Nouă, din regiunea transnistreană.

Guvernul German a delegat GIZ să implementeze acest proiect într-o zonă ce cuprinde 24 de localități urbane și rurale cu o populație de circa 76 000 de locuitori. Aria de intervenție a proiectului cuprinde zona centrală a bazinului Nistrului de pe ambele maluri pe teritoriul raioanelor Dubăsari și Criuleni, precum și unitatea administrativă a orașului Dubăsari din regiunea transnistreană.

ffff

Proiectul „Gestionarea intercomunală a Resurselor de Apă pe Nistru” mizează pe implementarea unui proces de îmbunătățire a infrastructurii bazate pe consolidarea cadrului de management intermunicipal.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Iulia Vrabie
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente