Cum comentează Serviciul Hidrometeorologic temperaturile anormale din luna noiembrie în Moldova

q-2

Începând cu această săptămână, în Moldova temperatura de afară a luat-o „razna”. Zilele trecute, în toată țara, media termometrică pe timp de zi oscila între 15 și 20 de grade Celsius, temperatură anormală pentru luna noiembrie. Echipa #diez a contactat specialiștii de la Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) pentru a afla care este cauza acestui fenomen.

Potrivit comentariului reprezentantei SHS, aceste temperaturi sunt într-adevăr anormale și sunt cauzate de un ciclon atlantic care staționează de mai multe zile în regiunea Europei de Vest. „Aceste temperaturi ridicate se datorează unui val de căldură care se deplasează dinspre partea de sud-est a Europei spre Moldova. Este strâns legat de un ciclon atlantic care staționează de mai mult timp deasupra Europei de Vest, ceea ce menține și temperaturile ridicate în regiunea noastră. În următoarele cinci zile, temperaturile la fel vor ridicate pentru această perioadă, chiar aș spune anormal de ridicate între 15 și 20 de grade Celsius”, a declarat specialista.

Mai mult, aceasta ne-a spus ce ne așteaptă dacă aceste temperaturi ridicate se vor menține și în continuare. „Dacă aceste temperaturi se vor menține în următoarele zile, atunci noi prognozăm condiții de formare a ceții, lucru care va duce la scăderea temperaturii. Totodată, temperaturi asemănător de ridicate pentru luna noiembrie au fost înregistrate în anul 2013.  Atunci temperatura aerului a fost peste normă cu 5-7 grade celsius.”

Serviciul Hidrometeorologic de Stat prognozează temperaturi de la 17 până la 21 de grade celsius în următoarele cinci zile.

43

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente