Liderul Partidului Platforma Dreptate și Adevăr, Andrei Năstase, este cunoscut pe rețelele sociale pentru multitudinea de postări pe care le face zilnic. După anunțarea rezultatelor preliminare ale turului doi al alegerilor locale generale, fostul candidat a dispărut, deși avea programată susținerea unei conferințe de presă. Conferința a fost amânată pentru azi, 5 noiembrie.

„Stimați locuitori ai municipiului Chișinău, s-au încheiat alegerile, a venit timpul să tragem anumite concluzii, blocul ACUM va avea mulți primari, deși am participat pentru prima dată la alegeri locale. În primul rând, aș dori să le mulțumesc tuturor locuitorilor care au ieșit benevol la vot, mulțumesc pentru susținerea acordată. Vă înțeleg suferința, sufăr și eu alături de voi, vreau să le mulțumesc tuturor susținătorilor și voluntarilor, care au muncit pe cont propriu, fără remunerare. Le mulțumesc celor care au stat până noaptea târziu în secțiile de votare și au numărat toate voturile.

Vreau să-i urez succes contracandidatului Ion Ceban să realizeze programul electoral cu care a candidat la primărie. Nu formarea unei coaliții este importantă, ci realizarea reformelor. Blocul ACUM va continua să pună umărul la soluționarea problemelor. Vom susține toate proiectele bune pentru Chișinău, vom propune alternative, vom fi o opoziție constructivă.

Personal, îmi asum acest rezultat și indiferent unde mă voi afla, voi ajuta cu tot ce voi putea capitala noastră.

Voi fi consecvent cu ceea ce am spus mereu, că îmi voi face datoria, voi lucra pentru oameni. Revin la Ministerul Afacerilor Interne pentru a combate corupția. Vom continua procesul de consolidare a parteneriatelor internaționale. Ministerul va coopera loial cu toate instituțiile statului. Vă asigur că memorandumul semnat recent cu municipiul Chișinău va fi pus în practică”, spune Andrei Năstase.

În același context, în decurs de o lună, Blocul va dezbate situația din partid. „Ne propunem o reformă internă a partidului. În luna decembrie va avea loc consiliul național politic, la care vom lua decizii cum trebuie de îmbunătățit activitatea și cum să fim mai eficienți pentru oameni”, a declarat Alexandru Slusari.

Totodată, Slusari a menționat că Blocul ACUM nu acceptă ofertele lui Ion Ceban în ceea ce ține de funcțiile oferite de primarul ales. „Nu facem coaliții de dragul funcțiilor.”