(foto) Recomandare #diez. Patru locații pe care să le vizitezi atunci când călătorești în Irlanda

unnamed (3)
Foto: allthatsinteresting.com

Sunt sigură că toți iubim vacanțele, pentru că ele ne ajută să ne detașăm de rutină, să cunoaștem, să ne autocunoaștem și desigur să facem o reîmprospătare pe plan social, cultural și personal. Totuși, uneori ne confruntăm cu problema de a alege destinația, pentru că avem atât de multe opțiuni. De aceea voi îndrăzni să vă recomand țara pe care am vizitat-o recent – Irlanda.

Irlanda (sau Republica Irlanda) este cel mai vestic membru al Uniunii Europene. Capitala este la Dublin, iar celelalte orașe de mare importanță sunt Cork, Limerick și Waterford. Insula pe care este situată Irlanda este adesea denumită Insula de Smarald, datorită vegetației bogate de un verde intens. Aceasta este complet înconjurată de Oceanul Atlantic, însă porțiunea de apă dintre insulă şi Marea Britanie este cunoscută drept Marea Irlandeză.

Dacă v-am intrigat și v-am trezit dorința de a vizita această țară, iată câteva sugestii pentru ce ați putea vedea în Irlanda.

#1. Stâncile lui Moher

unnamed (4)

Stâncile lui Moher (original The Cliffs of Moher) sunt situate în sud-vestul Irlandei, pe malul oceanului Atlantic. Se întind pe aproximativ 14 kilometri lungime și ating între 120 și 214 metri înălțime.

Stâncile lui Moher sunt considerate de irlandezi ca fiind a opta minune a lumii și cu siguranță au dreptate. Măreția naturii te face pur și simplu să te teleportezi într-o altă lume: cerul albastru îți pune stăpânire pe gânduri, auzul se concentrează doar la valurile care se izbesc violent de stânci, iar ochii încearcă cu lăcomie să prindă tot ce se întinde până la orizont și mai departe de el.

Acest obiectiv turistic se clasează drept cel mai vizitat în Irlanda, cu până la 1,5 de milioane de oameni pe an.

#2. Muzeul Titanic, Belfast, Irlanda de Nord

unnamed (5)
Foto: tripadvisor.com

Chiar dacă orașul Belfast nu se află în Republica Irlanda, se află pe aceeași insulă, la trei ore distanță cu mașina de orașul Dublin. Dacă sunteți pasionați de istorie și în special sunteți fani înrăiți ai filmului Titanic, cu siguranță merită să vizitați muzeul. Aici este prezentată istoria Titanicului de la idee până în momentul tragic. Sunt expuse modele ale camerelor pentru pasageri, schițe 3D ale designului vasului, simularea scenelor de pe șantierul de construcții și multe altele.

#3. Berăria Guinness

unnamed

Călătoria ta în Irlanda nu poate fi completă fără a vizita atracția turistică numărul unu din Dublin. În muzeul berăriei puteți afla totul despre istoria bogată a companiei Guinness. Explorând cele șapte etaje ale muzeului, veți afla totul despre procesul de producere, campaniile publicitare și chiar veți învăța cum să serviți berea Guinness corect. Excursia va fi încununată la al șaptelea etaj, denumit și Gravity Bar, unde puteți admira o panoramă de 360° a orașului Dublin (iar dacă aveți vârsta 18+, primiți și o halbă de bere brună din partea casei).

#4. Plaja Bray, Dublin

Să vizitezi una dintre plajele Irlandei este un lucru pe care neapărat trebuie să-l faci. Plaja Bray, care se află la doar 10 minute de Dublin, a fost favorita mea. Cât sunteți acolo, puteți face o plimbare pe faleză, puteți admira arhitectura și în nici într-un caz să nu plecați fără a gusta înghețata naturală din gelateria Gino’s.

unnamed (2)

Autoare: Eliza Malcoci
Liceul Teoretic „Spiru Haret”, Chișinău

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente