Elevii din satul Pepeni au pornit un proiect de voluntariat, menit să ajute copiii din orfelinate

fotomainscp

Elevii din clasa a XII-a R din Liceul Teoretic „Alexandru Agapie”, satul Pepeni, au creat un proiect pentru copiii din orfelinate. Acesta se numește „Lucruri mici” și reprezintă o acțiune de voluntariat în cadrul proiectului Be My Rainbow, conceput în cadrul școlii de vară Wave Week Moldova 2019.

„Eu, cu sprijinul și ajutorul colegilor mei de clasă, sunt în spatele acestei acțiuni. Noi am decis să facem un act de caritate la nivel de clasă, dar apoi ne-am gândit să oferim această oportunitate și altora. De aceea, încurajăm toți doritorii să contribuie la proiect prin simple donații de lucruri mici precum jucării, cărți, piese vestimentare, dulciuri, rechizite școlare ș.a. Toate aceste lucruri vor aduce «o rază de soare pe cerul» unor copii mai puțin fericiți decât noi”, ne-a spus coordonatoarea proiectului Veronica Maxian.

Pentru a fi mai creativi, tinerii au hotărât ca toate aceste donații să fie sub forma unor cutii pe care le vor împacheta, oferindu-le aspectul unui cadou. Au numit-o Cutia „Lucruri Mici”.

„În funcție de cât de multe donații vom obține, vom căuta unul sau două centre de plasament și vom dărui cutii cu cadouri tuturor copiilor. Suntem la început de drum, dar ne bucurăm deja de receptivitatea elevilor și a altor săteni”, mai adaugă coordonatoarea proiectului.

„Proiectul «Lucruri Mici» are că scop să ne amintească că în pofida faptului că nouă ne este călduț și bine și avem o familie care ne iubește și ne susține, mai există pe lume și copilași frumoși care au nevoie de ajutorul și de dragostea noastră. Este un act de caritate pe care îl facem pentru ei, dar și pentru noi. Știm să avem grijă de corpul nostru, dar cu sufletul cum facem?”, ne-a relatat Ana Maxian, membră a acțiunii de voluntariat.

Un alt membru al acțiunii de voluntariat, Ion Chetraru, ne-a spus că acest proiect este unul „bun și favorabil pentru copii orfani”.

Orice persoană care dorește să contribuie la acest act de voluntariat se poate alătura. Pentru aceasta trebuie să scrie un e-mail la următoarea adresa electronică: [email protected].

Autoare: Codrina Pietraru

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente