„O carte 18+ și o aplicație.” Fondatorul „Anonim” vorbește despre istoria și viitorul paginii pentru IQads

rtfg

Sergiu Caragia, fondatorul paginii de Facebook „Anonim”, a vorbit într-un interviu pentru IQads despre cum a început istoria acestei pagini și care sunt planurile de viitor.

Despre Sergiu: Sergiu Caragia, un tânăr din Nisporeni, Republica Moldova, care recent a sărit gardul în București, a fondat prin decembrie 2014 o pagină de Facebook și a numit-o, fără prea mult patos, Anonim. Dar înainte de asta, a citit toate regulamentele și instrucțiunile Facebook-ului. Cică ele nu stau acolo degeaba. După un timp și-a tras și un cont de Instagram, căci mulți din publicul Anonim sunt prezenți acolo. Ca să se asigure că face totul corect, „răsfoiește” și în prezent toate actualizările lui Zuckerberg.

foto-cover-850

Cum s-a născut ideea: „Această idee mi-a venit fiind un copil cu multe întrebări și prea puține răspunsuri sau oameni pe care i-aș fi putut întreba. Am dat viață acestui concept unde puteam întreba niște necunoscuți părerea lor referitoare la problema mea, fără ca aceștia să mă poată judeca. La moment, ca mesajul cuiva să ajungă pe anonim, este nevoie doar să-l trimită pe pagină, iar dacă acesta este decent, nu atacă pe nimeni personal și servește ca un ajutor pentru autor, mesajul este postat în comunitatea noastră imediat ce un moderator îl vede”, povestește Sergiu.

Cum a ajuns pagina să fie atât de populară: „Eu cred că acum internetul este prea larg, iar oamenii uneori simt nevoia unui spațiu de intimitate, un loc unde să fie ei înșiși, să nu se prefacă perfecți și să zică lucrurilor pe nume. Mai mult ca atât noi, nu cenzurăm realitatea, lumea trebuie să știe ce se întâmplă, doar așa mai putem să dăm înainte, în loc să ne mințim unii pe alții. Asta cred că a și atras marea majoritate a persoanelor ce ne urmăresc”, povestește Sergiu.

post-page1-full

 

Este chiar secret, chiar anonim? „Nu aș face niciodată publică identitatea unei persoane. Am primit de multe ori propuneri din astea «prietenești» să zic cine e autorul anumitor postări. Pentru mine acestea sunt o insultă. Nu pot să cred că cineva se gândește că am dezvoltat atât timp această încredere în comunitate ca într-un moment să zic cine sunt autorii postărilor”, povestește Sergiu.

Planuri de viitor: „Un prieten mi-a dat o idee trăsnită de a face o carte 18+ cu cele mai amuzante postări dintotdeauna și chiar mi s-a părut o idee bună, dacă o să am timp, sigur am să o aplic. Mai mult ca atât, dorim să pornim o campanie de informare a copiilor din școlile gimnaziale despre riscurile la care se supun în momentul în care postează ceva pe social media, ce ar trebui să posteze și ce nu, și desigur despre utilizarea corectă a datelor cu caracter personal. Odată ce voi găsi mai multe persoane voluntare pentru această idee, sigur o vom pune în aplicare”, mai adaugă Sergiu.

post-page-full

Citiți interviul integral AICI!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente