Maia Sandu le-a mulțumit cetățenilor pentru voturile acordate blocului ACUM: „De această dată, oamenii nu au venit siliți la vot”

maia sandu

Prim-ministra Republicii Moldova, Maia Sandu, a venit cu un mesaj de mulțumire pentru cetățenii care s-au mobilizat ieri și au acordat un vot de încredere blocului ACUM. Aceasta a menționat că la aceste alegeri oamenii nu au mai fost siliți să meargă la vot, nu au fost plătiți sau șantajați.

„Prieteni,

Vă mulțumim că ați ieșit la vot și ați susținut blocul ACUM DA PAS la alegerile locale și la cele repetate din circumscripțiile uninominale.

Felicit echipele Partidului Acțiune și Solidaritate și a Platformei DA care au depus un efort mare pentru a convinge oamenii să iasă la vot și să ne acorde, încă o dată, susținerea. Urmează două săptămâni în care este nevoie de mobilizare pentru a câștiga turul II al alegerilor locale.

De această dată, am avut altfel de alegeri față de modul în care se organizau acestea în timpul regimului Plahotniuc: oamenii nu au venit siliți la vot, cetățenii nu au fost plătiți, șantajați, amenințați să voteze într-un anume fel, au lipsit autobuzele pline cu oameni aduși organizat din regiunea transnistreană, instituțiile publice nu au fost folosite de către politicieni în campanie, existența numărului mare de candidați, fapt care vorbește despre caracterul liber al alegerilor, lipsa cazurilor de violență, aproape că nu au existat încercări de corupere a electoratului.

Cu siguranță, procesul electoral nu a fost ideal și vom munci pentru a remedia erorile depistate acum: vom discuta despre modificarea legii cu privire la numărul necesar de semnături pentru candidați în cursa electorală, a procedurii de verificare a listelor cu semnături, despre ajustarea legislației pe contestații, precum și analiza cadrului normativ cu privire la menținerea panourilor stradale în zilele tăcerii, ne vom asigura că și Consiliul Audiovizualului va deveni o instituție independentă care împiedică și sancționează orice formă de manipulare, propagandă și intoxicare a populației. Democrația veritabilă se construiește în timp și aceste alegeri au demonstrat că mergem pe drumul cel bun.

Vă felicit, dragi cetățeni, pentru că datorită dumneavoastră, datorită rezistenței, curajului și implicării dumneavoastră, am ajuns în aceste zile să participăm la unele dintre cele mai libere și corecte alegeri de la independență”, a scris prim-ministra pe pagina sa de Facebook.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente