În ziua tăcerii ne distrăm. Echipa #diez v-a pregătit o listă de evenimente unde să mergeți la Chișinău sâmbăta asta.

# Gemini. Conspirația

Gemini: Conspirația este un thriller de acțiune inovator cu Will Smith în rolul lui Henry Brogan, un asasin de elită care devine brusc la rândul lui ținta unui agent operativ tânăr și cu abilități speciale, care îi permit să fie mereu cu un pas înaintea lui Henry.

1

# Maleficient: Suverana Răului 3D

La câţiva ani după cele petrecute în Maleficent, aventura fantastică continuă. Maleficent 2 va explora şi mai mult relaţia complexă dintre purtătoarea înfricoșătoarelor coarne şi cea care urmează să devină în curând Regină. Noi alianţe se formează şi noi antagonişti apar în lupta pentru protecţia regatului Moors şi a creaturilor magice ce-l populează.

2

# Un Weekend la Fabrica de Artă

În acest weekend faceți cunoștință cu Fabrica de Artă din Chișinău, o clădire construită în anii ’70, ce cuprinde peste 30 de ateliere de creație. Mari artiști autohtoni, precum Mihai Grecu, Glebus Sainciuc, Igor Vieru, Aurel David, au avut ateliere în acest spațiu. Mai mult decât atât, aici veți avea ocazia să descoperiți de unde pornește istoria artei moldovenești.

Tururile vor fi organizate cu începere de la ora 10.00 (sâmbătă și duminică) și vor dura două ore și jumătate. Orarul exact și prețul de participare pot fi găsite în formularul de înregistrare. Excursiile vor fi ghidate de către Boris Cremene și Traian Chivriga.

# O istorie foarte simplă

Drama „O istorie foarte simplă” în regia lui Petru Vutcărău este un spectacol despre relația părinți-copii, iubire interzisă și oameni care au încetat să mai viseze.

Piesa „O istorie foarte simplă” este un spectacol despre relația părinți-copii, iubire interzisă și oameni care au încetat să mai viseze. De ce e simplă istoria? Pentru că se iubesc doi tineri: ea – singura fiică a unui cuplu înstărit, el – orfan de mamă și cu un tată alcoolic.

Dragostea le este, evident, interzisă – un soi de Romeo și Julieta contemporan. Istoria este, într-adevăr, foarte simplă, doar că mai apoi se complică, atunci când părinții află despre relația lor și despre… viitorul nepot.

Spectacolul începe la ora 18.00 și poate fi privit la Teatrul Naţional Eugene Ionesco.

# Plastic Collection №8

Toți locuitorii capitalei sunt invitați în Parcul Catedralei pentru a arunca plasticul pe care l-ați colectat. Tinerii pentru EcoPlastic revin cu colectarea lunară a plasticului! Oamenii sunt rugați să aducă plastic fie de tip 2 (HDPE) și/sau 5 (PP), curat, fără etichetele (în acest fel veți simplifica mult munca de sortare).

Pentru a identifica tipul de plastic, verificați eticheta sau partea de jos a obiectului și încercați sa găsiți un triunghi cu cifra 2 sau 5 înăuntru (semnul poate fi destul de micuț).

# Dorian Gray

Spectacolul DORIAN GRAY, după celebrul roman de Oscar Wilde „Portretul lui Dorian Gray”. Un spectactol dramatic în care senzualitatea expresiei corporale va epata gândurile și senzațiile spectatorilor.

Tinerețe eternă, pasiune infinită și secrete plăceri, de toate va avea parte Dorian Gray. Cel care dobândește mult râvnita tinerețe fără bătrânețe printr-un fantastic transfer cu propriul său portret, realizat cu sufletul, nu cu penelul. Oglinda magică în care își descoperă frumusețea năucitoare a trupului îi cultivă totodată și voluptatea irezistibilă a degradării sufletești.

Transfer de la modelul uman la portretul artistic, care preia pe pânză întregul proces de îmbătrânire a omului, și, mai ales, întregul lui proces de descompunere morală și spirituală. Portretul care îmbătrânește de la o zi la alta și care se urâțește de la un viciu la altul, de la un păcat la altul al omului, în timp ce acesta își păstrează, neștirbite, tinerețea și frumusețea.

Prețul biletelor: 200 de lei.
Le puteți comanda de pe iTicket sau le puteți rezerva la numărul 0691 32 746.