A fost lansată o platformă care permite cetățenilor să comunice cu jurnaliști și ONG-uri în mod anonim

billboard-bulk-data
Foto: foto simbol: in.gov

Cetățenii Republicii Moldova se ciocnesc des cu diverse situații problematice, însă, de multe ori, nu fac publice aceste situații și nici nu apelează la jurnaliști și ONG-uri deoarece se tem. Pornind de la această idee, Asociația Obștească „Juriștii pentru Drepturile Omului” a lansat o platformă online, unde oamenii pot transmite informații și documente în mod anonim.

Platforma se numește Anonim.md și vă ajută să trimiteți documente, pe care le considerați de interes public, către jurnaliști și ONG-uri. Aceștia le pot utiliza pentru a porni investigații. De asemenea, puteți comunica anonim și gratuit cu destinatarii aleși oricât veți dori să o faceți.

„Am proiectat sistemul pentru a vă ajuta să trimiteți aceste materiale protejând în același timp identitatea dumneavoastră, ceea ce face foarte greu să vă identificați ca sursă. Acest principiu se aplică indiferent de persoana sau organizația care încearcă să identifice sursa unei informații trimise”, spun creatorii platformei.

www.Anonim.md a fost creat de Code for Romania, în cadrul proiectului „Promovarea dreptului la informare pentru publicul din Moldova” („Promoting the Public’s Right to Know in Moldova”).

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente