(foto) Toamna se numără deșeurile electronice. Școlile care au colectat electronice uzate se pregătesc să le transmită spre reciclare

haimd2
Foto: Hai Moldova

Campania Hai Moldova, de colectare a deșeurilor electronice, a ajuns la final, iar școlile participante în concursul de colectare își numără „roadele” care urmează să fie colectate de partenerii Hai Moldova și transportate în România spre reciclare.

Hai Moldova a organizat pe parcursul unei luni campania națională de colectare a deșeurilor electrice și electronice. Astfel, zeci de școli de pe teritoriul țării au devenit și centre de colectare, participând totodată în cadrul unui concurs. Școlile care au reușit să colecteze cât mai multe electronice ieșite din uz urmează să fie premiate. Premiile mari sunt o livadă de alun și două cișmele cu apă potabilăCu toate acestea, și celelalte școli participante vor primi premii: jocuri de masă pentru biblioteci și echipament pentru sălile sportive.

Deșeurile strânse în cadrul școlilor urmează să fie colectate de partenerii Hai Moldova și transportate către Green Group Buzău, o companie din România care deține autorizație integrată de mediu și autorizație IPPS cu privire la emisii. Reciclatorul a fost ales după principiul proximității, fiind cea mai apropiată fabrică performantă în raza de 1 500 km.

haimd2 haimd3 haimd4 haimd5 haimd6 haimd7 haimd8 haimd9 haimd10 haimd11 haimd12 haimd13 haimd14

Campania Hai Moldova este susținută de Facilitatea de Asistență Tehnică a Fondului Green for Growth (GGF TAF) și finanțată de Uniunea Europeană în cadrul inițiativei EU4Energy, GEF Programul de Granturi MiciMOLDRECBemolAVD – Revista „Managementul Deșeurilor”EcoVisio.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente