Cancerul gastrointestinal va putea fi depistat și tratat mai rapid. La spitalul raional din Glodeni a fost achiziționat un aparat performant

3

Pacienţii cu afecţiuni gastrointestinale vor beneficia de servicii medicale de înaltă performanţă la Spitalul raional Glodeni. Instituţia a achiziţionat un sistem performant de videoendoscopie digestivă, ce permite depistarea la timp a patologiilor tractului gastrointestinal, inclusiv a maladiilor oncologice.

Sistemul de videoendoscopie digestivă a costat în jur de 917 mii de lei. Aproape 667 de mii de lei au fost alocaţi din fondul de dezvoltare şi modernizare a prestatorilor publici de servicii medicale al CNAM, 200 de mii au fost oferiţi de Consiliul raional, iar alte 50 de mii de lei de Spitalul Republican Glodeni.

Directorul Spitalului raional Glodeni, Vasile Lazari, a subliniat că achiziţia unui astfel de utilaj va asigura examinarea în timp optim a pacienţilor din raion internaţi în spital, precum şi a celor din raioanele învecinate – Râşcani şi Făleşti, consultaţi la nivel de ambulatoriu. Până în prezent, pacienţii erau examinaţi cu un fibrogastroscop vechi, ce aparţine Centrului de Sănătate Glodeni.

10 (1)

Potrivit medicului, în ultimii trei ani, în raion au fost depistaţi circa 70 de pacienţi cu patologii oncologice ale sistemului gastrointestinal, dintre care mai mult de jumătate în stadiile tardive.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente