Pe 14 octombrie este sărbătorit Hramul orașului Chișinău. Cu felicitări și urări pentru Capitala Republicii Moldova au venit mai mulți politicieni. Aceștia i-au urat să fie curată, cu oameni responsabili în frunte, au apelat la rugăciuni și Dumnezeu și s-au dezis de live-uri și activitate electorală.

Prim-ministra Maia Sandu îi dorește Chișinăului în primul rând oameni: oameni care să-l respecte, care să păstreze curățenia, care să conducă regulamentar și să traverseze strada corect, oameni care să contribuie la dezvoltarea comunităților și care să bată alarma atunci când lucrurile nu sunt făcute în interesul tuturor cetățenilor. Totodată, aceasta i-a mai urat capitalei și conducători onești.

Președintele țării, Igor Dodon, și-a început felicitarea, așa cum ne-a obișnuit, în stil creștinesc. Aceasta a ținut să sublinieze că orașul a ajuns într-o stare deplorabilă în ultimii ani și și-a exprimat speranța că anul viitor Chișinăul va avea un primar competent, care va avea grijă de oraș și de locuitori. Tuturor credincioșilor ortodocși, președintele le-a urat să fie ocrotiți de toate relele.

Andrei Năstase, actualul primar (recunoscut după un an de zile de la alegeri) a ținut să-și înceapă felicitarea în același mod ca și Igor Dodon, adică în stil creștinesc. Acesta a mai făcut și o incursiune despre fosta guvernare, după care a trecut la subiect. Acesta i-a dorit Chișinăului să devină o capitală cu adevărat europeană. Spre final, Năstase a revenit la sărbătoarea creștinească și a terminat cu un „Așa să ne ajute Dumnezeu”.

Ion Ceban, unul dintre favoriții candidați la Primăria Capitalei printre sondaje, nu a venit cu un mesaj clar de felicitare, în schimb a promovat pe pagina sa de Facebook un concert care are loc de Hramul Orașului, a prezentat și alte evenimente care se întâmplă azi în capitală și a invitat toți orășenii la sărbătoare.

Dorin Chirtoacă, fostul primar al Chișinăului (timp de 10 ani) și actualul candidat, a spus „La mulți ani, Chișinău!” într-un live pe Facebook. Acesta a anunțat că-și suspendă toată activitatea sa electorală pentru a sărbători hramul și i-a îndemnat și pe ceilalți candidați „să nu strice sărbătoarea chișinăuienilor, pentru că ei o așteaptă un an de zile”.

Pe voi care declarație a politicienilor v-a impresionat cel mai mult?