La doar jumătate de an, fabrica de mobilă TANDEM a organizat cea de a doua ediție a campaniei de înverzire „Plantăm pentru Moldova”. De această dată, compania și-a extins misiunea și a mers în două localități – comuna Rădeni și satul Greblești din raionul Strășeni.

Angajații fabricii, împreună cu clienții care au decis să cultive valori și copiilor săi, au plantat împreună peste 500 de pomi. Dorință, voie bună, bucate delicioase, dar și plăcerea de a contribui la viitorul și sănătatea celor mici – acestea au fost principalele ingrediente ale marelui eveniment.

Comuna Rădeni numără trei sate. La Zamciogi, datorită TANDEM, sătenii se vor putea bucura de acum încolo de un adevărat parc în preajma terenului de sport din localitate. Nu întâmplător am ales această locație, întrucât, ani la rând, aici era o gunoiște, iar astfel, plantarea pomilor era una indispensabilă pentru a oferi un nou suflu atmosferei.

4

5

Nici celelalte două sate nu au fost trecute cu vederea de către angajații și clienții TANDEM. Intrarea în localitatea Drăgușeni, dar și la Rădeni, va deveni mai verde, pentru că și aici ne-am dus misiunea până la capăt.

12

Iar la Greblești, în câțiva ani, primăverile vor fi cuprinse de mirosul îmbietor de tei. Aici, am avut grijă să înverzim centrul localității și nu doar cu tei și nuci, arțari, stejari și catalpă.

6

8

Fiecare persoană care a plantat un pom a avut ocazia să lase și o emblemă cu numele său la copacul sădit. Unii și-au scris prenumele, alții însă au înșirat pe foi mesaje mai lungi precum „Să crești mare, mare” sau „Ești primul meu pom plantat”.

După muncă și răsplată. Sărbătoarea a reunit zeci de oameni, de la mic la mare, care, după ce au terminat de plantat pomii, s-au delectat cu mâncare delicioasă.

10

11

Evenimentul „Plantăm pentru Moldova” a ajuns la cea de a doua ediție. În primăvara acestui an, noi am mers în satul Cotul Morii, raionul Hâncești, unde am plantat peste o mie de copaci care deja bucură ochii sătenilor. În urma inundațiilor din 2010, satul a fost practic distrus. Acum însă, datorită TANDEM, copii și adulții au parte de un parc, dar și de o curte a școlii VERDE la propriu.