Evenimente pentru ziua de duminică. Unde poți merge cu prietenii la Chișinău în ultima zi de weekend

evenimente-920×613

În ajun de Hramul Orașului, echipa #diez a selectat câteva evenimente ușor de „degerat”. Nimic criminal și ilegal. Doar fun 🙂

# Baroc în Industrial

În închiderea festivalului #MoldoCrescendo ediția a cincea, organizatorii vă aduc cea mai rafinată și elegantă muzică.

Pe teritoriul Digital Park (cu începere la ora 18.30) se află fosta uzină de tractoare – Tracom. Vom monta o scenă, vom aduce scaune, artistul Mihai Lazari va expune o serie de picturi și sculpturi, Château Vartely va oferi vin, iar Dallmayr – cafea. În premieră pentru Moldo Crescendo vom crea o orchestră de cameră care va interpreta Concertul Brandeburgic nr. 3 de Bach și vestitele Anotimpuri de Vivaldi și câteva surprize!

Bilete pot fi procurate în rețeaua iTicket – atât online, cât și fizic. Elevii și studenții instituțiilor muzicale au acces gratuit la prezentarea carnetului de elev/student.

# Gala de închidere a Caravanei Telefilm Chișinău

Telefilm-Chișinău și Consiliul Europei au onoarea să vă invite la închiderea oficială a Festivalul de film documentar dedicat drepturilor omului şi diversităţii, care va avea loc duminică, 13 octombrie, la ora 15.00 la Centrul de Dezvoltare a Industriilor Creative ARTCOR (strada 31 August 1989, nr. 137, or. Chişinău).

La închiderea festivalului vor fi proiectate filmele documentare „Vina tatălui meu”, produs de France 3 Centre (Franţa), câştigător al prestigiosului premiu internaţional Prix CIRCOM, şi „Goodbye, Olegovici!”, produs de Telefilm-Chişinău.

Festivalul de film documentar dedicat drepturilor omului şi diversităţii este organizat în contextul celei de-a 70-a aniversări a Consiliului Europei şi celei de-a 60-a aniversări a Telefilm-Chişinău în zece oraşe din Republica Moldova în perioada 2-13 octombrie 2019. „Caravana de filme” a ajuns la Hânceşti, Soroca, Glodeni, Ungheni, Comrat, Taraclia, Căuşeni şi Cahul.

În cadrul festivalului au fost proiectate patru filme documentare realizate de cineaşti din Cehia, Franţa, Georgia şi Olanda, laureaţi ai prestigiosului premiu internaţional Prix CIRCOM, şi patru documentare produse de Departamentul Telefilm-Chişinău al companiei Teleradio-Moldova.

# Chișinăul arată așa și așa. El poate fi mai frumos?

Chișinăul poate fi mai frumos! Poate avea monumente istorice valorificate, blocuri noi care se integrează armonios în oraș, drumuri reparate și curate, un Plan Urbanistic General actualizat și respectat și poate deveni un oraș în care toți locuitorii se simt bine. De aceea, vrem să discutăm cu candidații la funcția de primar al mun. Chișinău care consideră ei că sunt problemele curente, ce soluții propun și, cel mai important, cum le vor realiza.

Organizatorii invită cetățenii să participe la dezbatere, să se informeze care sunt propunerile candidaților anume pe problema aspectului inestetic al orașului.

Dezbaterea este organizată de către comisarii electorali, interesați de aspectul estetic al orașului. Comisarii electorali sunt participanții unui program realizat de Primăria MEA în care încurajează cetățenii să se informeze despre cine sunt candidații pentru alegerile locale din 20 octombrie și soluțiile pe care le propun aceștia.

Evenimentul va avea loc duminică, 13 octombrie 2019, ora 15.00, în fața Cinematografului Gaudeamus (str. V.Alecsandri 4).

# Ionel Istrati la Draft Arena

În ajunul Hramului Orașului Chișinău, Draft Arena vă invită la un concert cu unul dintre cei mai solicitați artiști ai estradei moldovenești – Ionel Istrati. Concertul va începe la ora 21. Intrarea este liberă. Mai multe detalii aflați la nr de telefon 060 71 4444.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente