Ex-primarul interimar, Ruslan Codreanu, și-a aflat sentința în ultima instanță. Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a păstrat în vigoare decizia Curții de Apel prin care nu-i permite să candideze la funcția de primar general al Chișinăului.

„Cu ușile închise și cu directive clare, Curtea Supremă de Justiție a decis că CEC a avut dreptate când au anulat 797 de semnături pentru că pixul a fost de culori diferite. Aparent trebuia de folosit doar roșu sau galben!

Se simt «schimbările» în Moldova! Folosim resursele administrative. Eliminăm candidații incomozi prin mijloace judiciare. Și anulăm 797 de oameni și decizia acestora de a vrea altceva.

Vă las pe voi să faceți concluziile. Eu știu și sunt convins că cetățenii așteaptă rezolvarea problemelor serioase cu care se confruntă zilnic, nu răfuielile voastre politice! Și pe asta mă voi concentra în continuare”, a scris Codreanu pe Facebook.

Ruslan Codreanu s-a înscris în cursa electorală în calitate de candidat independent și trebuia să adune 10 000 de semnături. Codreanu a prezentat 10 454, iar CECEM nu a admis 1 200 de semnături. Candidatul a depus o contestație la CEC, însă instituția a respins-o. Ulterior și instanțele de judecată au respins contestațiile lui Codreanu, iar Curtea Supremă de Justiție nu a validat cele 797 de semnături din cauza cărora nu a fost inițial înregistrat.