Reprezentanții Partidului Nostru (PN) au iești într-o conferință de presă, unde au declarat că PSRM nu include toate cheltuielile în rapoartele depuse la CEC. În mod deosebit, socialiștii sunt învinuiți că ei nu ar fi declarat suma reală pentru bannerele instalate în oraș, dar și pentru combustibil.

Ilian Cașu a făcut o comparație a cheltuielilor suportate de PN și PSRM, până pe 4 octombrie. „La Chișinău, Partidul Nostru a declarat cheltuieli pentru 22 de bannere în sumă 91 200 de lei, în timp ce socialiștii au declarat 37 000 de lei. Atenție! Ei au inundat Chișinăul, căci deja nici numărul nu-l știu. La fiecare colț, în fiecare tufar stă candidatul lui Dodon.”

„Un exemplu. Este un baner 3X3 metri pe strada C. Tănase, intersecție cu Bodoni și dacă luăm suma de 37 000 de lei, atunci iese că Ion Ceban plătește 2,99 bani pe acest banner pe săptămână”, a declarat Cașu.

Ce ține de contracte de comodat pe mașini, „PN a semnat 22 de contracte, bani achitați din fondul electoral. PSRM a declarat zero lei la acest capitol”, a spus Ilian Cașu.

Tot aici, Cașu spune că „Ion Ceban folosește ilegal logotipul Chișinăului pe care îl folosește în spoturile lui electorale. Logotipul este proprietatea exclusivă a consiliului municipal. Ceban nu are permisiunea de la acest consiliu, iar legislația spune că în acest caz candidatul urmează să fie exclus din campania electorală.”

Consiliera municipală din Bălți, Elena Grițco, a enumerat alte orașe în care PSRM achită mai puțin pentru bannere în comparație cu Partidul Nostru:

# Bălți – PN, pentru 12 billdoarduri, a achitat 64 000/PSRM, pentru 24 de bannere, a achitat 3 614 lei;

# Drochia – PN – trei bilboarduri – 30 000 de lei/PSRM – trei billboarduri – 226 de lei;

# Basarabeasca – PN a achitat 9 000 de lei/PSRM – 78 de lei;

# Râșcani – PN are cinci bilborduri (74 m2) – 21 000 de lei/PSRM are peste 300 m2 (suprafața billboardurilor) și a achitat 172 de lei.

# Cantemir (pe aceeași construcție, dar pe părți diferite) PN a achitat pentru un billboard 8 100 de lei/PSRM – 161 de lei. „Această construcție îi aparține aceluiași agent economic”, a declarat Elena Grițco.

gfg

ss