Ai o problemă cu transportul public din oraș? Înscriere-te la „Urban Mobility Hackathon. Hack the traffic in Chișinău”

Fără titlu

Transportul public din Chișinău poate fi modelat în funcție de fluxul real al oamenilor și fluctuația acestora în timpul zilei. UNDP Moldova a făcut echipă cu Agenția Spațială Europeană, Orange Systems și Primăria municipiului Chișinău pentru a folosi datele disponibile de mobilitate urbană și a genera, în baza lor, soluții ce răspund nevoilor utilizatorilor de transport public.

Datele vor fi analizate în cadrul „Urban Mobility Hackathon. Hack the traffic in Chișinău” ce va fi organizat pe 25-27 octombrie, în Chișinău. Societatea civilă, comunitatea profesioniștilor IT și a pasionaților de tehnologie sunt invitați să se înscrie la eveniment completând acest formular de înregistrare. Termenul limită de înregistrare este 20 octombrie.

În premieră, vor fi suprapuse și analizate mai multe straturi de date care arată mișcarea oamenilor în oraș: popularea terenurilor, densitatea populației și mobilitatea urbană. La prima etapă a acestui proiect, Agenția Spațială Europeană a procesat datele primare de mobilitate (date depersonalizate), generând un set de date tehnice care va fi pus la dispoziția participanților. Astfel, timp de trei zile, participanții la hackathon vor veni cu soluții în poziționarea stațiilor de transport public, vor calcula necesarul de troleibuze/autocare și frecvența deplasării acestora în funcție de fluxul real de oameni din oraș și variația acestuia pe durata zilei.

Echipele vor fi ghidate de mentori experimentați de la Agenția Spațială Europeană, Orange Systems, Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare și Primăria Chișinău. Mentorii vor ajuta participanții să analizeze straturile de date și să dezvolte soluții inovatoare pentru un oraș inteligent și centrat pe necesitățile cetățenilor.

Evenimentul se va desfășura la Orange kITchen. Acceptă provocarea învață lucruri noi și câștigă premii generoase!

„Urban Mobility Hackathon. Hack the traffic in Chisinau” este rezultatul unui parteneriat inovator care reunește Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, Agenția Spațială Europeană, Orange Systems, Primăria mun. Chișinău și laboratoarele inovatoare Green City Lab și Milab.

Detalii despre eveniment găsiți pe pagina de Facebook.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente