(video) Cinemateca #diez. Cinci filme pe care ți le recomandă regizorul Eugen Damaschin

eugen1

Astăzi dăm start unei noi rubrici. E despre filme bune și recomandări din partea oamenilor care iubesc cinematografia, pentru că și noi, cei de la #diez, le iubim și vrem să le împărtășim cu voi. Așadar, „Cinemateca #diez” o vom numi.

Primele cinci recomandări vin din partea regizorului Eugen Damaschin. Unul din cele cinci filme este preferatul lui. Vă lăsăm pe voi să deduceți care anume, restul pentru că așa i-a fost dispoziția în momentul întocmirii listei. Și pentru ca să înțelegeți de ce și pentru ce, Eugen a adăugat câte un mic comentariu pentru fiecare dintre ele.

# 2001: A Space Odyssey

Regizor: Stanley Kubrick
An: 1968
Gen: Fantezie/Ficțiune
Durată: 2.44

Comentariu: În opinia mea, acest film este perfect.

# Pulp Fiction

Regizor: Quentin Tarantino
An: 1994
Gen: Dramă/Crimă
Durată: 2.58

Comentariu: Tarantino pentru mine este regizorul care reprezintă ideea de divertisment pur. În „Pulp Fiction” acest lucru se vede cel mai bine: o lume bizară cu caractere vii, dialoguri extraordinare, o mulțime de referințe culturale și multă acțiune care te ține în priză.

# La Nuit Américaine

Regizor: François Truffaut
An: 1973
Gen: Dramă/Comedie
Durată: 1.56

Comentariu: „La Nuit Américaine” reprezintă declarația de dragoste a lui Truffaut față de cinema. Peripețiile și întâmplările mai amuzante și mai dramatice de pe platoul de filmare trădează diferențele dintre viața reală din culise și ficțiunea lustruită din cadrul camerei de filmat.

# Русский ковчег

Regizor: Александр Сокуров
An: 2002
Gen: Dramă/Fantezie
Durată: 1.39

Comentariu: Un film unic, în care se renunță complet la montaj, totul fiind filmat dintr-un singur cadru. Trei secole de istorie rusească, într-o singură locație, cu foarte mulți actori și figurație, mișcări de cameră complexe și o mizanscenă impresionantă.

# Все умрут, а я останусь

Regizor: Валерия Гай Германика
An: 2008
Gen: Dramă/Ficțiune „Coming-of-Age”
Durată: 1.25

Comentariu: Un film impresionant în regia Valeriei Gai Germanica, în care se povestește o istorie aparent banală despre trei prietene dintr-un liceu care vor să ajungă la discotecă. Filmul descrie probleme legate de alcoolism și violență în rândul tinerilor. Pentru o atmosferă cât mai realistă, actorii consumau cantități largi de alcool și țigări, se băteau fără cascadori și înjurau la greu.

* Filmul poate fi vizionat doar accesând pagina de YouTube. Există restricții de vârstă.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Stela Televca
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente