Pe 21 septembrie, voluntarii Hai Moldova vor merge să facă curățenie în zona de lângă râulețul Durlești, care, momentan, este aglomerată de gunoiște aruncată la întâmplare. Concomitent, în țară vor avea loc acțiuni de salubrizare similare în diverse localități.

Zona râulețului Durlești este una dintre cele mai poluate din regiunea municipiului Chișinău, cu depozite aglomerate de gunoi, care ulterior ajung în râul Bâc. Din acest motiv, voluntarii Hai Moldova se alătură Zilei globale a curățeniei printr-o acțiune de salubrizare a zonei.

durlesti6

Acțiunea de salubrizare va avea loc pe strada Cornului, mun. Chișinău și va începe la ora 12.00. În contextul aceleași ocazii, și elevii liceului Dante Alighieri din Capitală vor face curățenie în zona din apropierea școlii. Concomitent, acțiuni similare vor avea loc în satul Varnița, r. Anenii Noi, satul Chiperceni și satul Pohrebeni, r. Orhei, satul Caplani, r. Ștefan Vodă, satul Păpăuți, r. Rezina, orașele Călărași, Strășeni, Leova, Cantemir, Taraclia. Echipa Hai Moldova ajută voluntarii din aceste localități cu saci de gunoi și mănuși. Acțiunile de salubrizare vor continua în contextul Zilei globale a curățeniei și săptămâna viitoare atât la Chișinău, cât și în alte 20 de localități din țară.

durlesti3

Photo Credit: Hai Moldova

Ziua Globală a curățeniei este o acțiune socială care are loc în fiecare an, la 21 septembrie în întreaga lume. În această zi, se organizează acțiuni de salubrizare, dar și evenimente de conștientizare a problemei gestionării deșeurilor.

Voluntarii care doresc să susțină inițiativa sunt invitați să se alăture în oricare dintre locațiile menționate.

Pentru a fi la curent cu noutățile legate de evenimente, urmăriți pagina de Facebook Hai Moldova.

durlesti1

Râulețul Durlești/Photo Credit: Hai Moldova