Boxerul moldovean Alexandru Paraschiv (63 kg) a debutat joi, 12 septembrie, cu o victorie la Campionatul Mondial de la Ekaterinburg (Rusia). El l-a învins în preliminariile turneului, prin abandon, în runda a doua a meciului, pe Obada Alksben din Iordania și s-a calificat în turul doi. Următorul său adversar va fi Ilia Popov (Rusia).

Anterior, o victorie a obținut coechipierul Dorin Bucșa (57 kg), iar Andrei Vreme (75 kg) a cedat în primul meci disputat. Din lotul național mai face parte Andrei Chiriacov (81 kg), care se va încadra în concurs pe 15 septembrie, scrie moldpres.

În echipa naţională nu au fost incluşi, la decizia preşedintelui Federaţiei naţionale, Vasile Chirtoca, cei mai buni pugilişti moldoveni: maeştrii internaţionali Dumitru Galagoț (63 kg), Victor Carapcevschi (75 kg) și Alexei Zavatin (plus 91 kg). „Trebuie să schimbăm ceva în box pentru a fi obținute rezultate mai bune. La Jocurile Europene, evoluţiile lor au fost modeste. Nu ne-am calificat la ultima ediţie a Jocurilor Olimpice”, a declarat Chirtoca, la puțin timp după ce a insistat în vara anului curent să fie înlocuit antrenorul lotului naţional, Petru Caduc, din Grimăncăuți (Briceni), care i-a educat pe medaliații olimpici, Vitalie Grușac, Veaceslav Gojan, care este și campion european, Dumitru Galagoț; premianții Europenelor, Victor Cotiujanschi și Vasile Belous cu Igor Untilă (Hâncești). Acesta l-a pregătit pe premiantul Europenelor de tineret, Dorin Bucșa.

Deplasarea la Mondiale a fost asigurată financiar de Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării. La campionat participă 365 de boxeri din 78 de țări.