Directorul companiei „Air Moldova”, Iulian Scorpan, a fost demis din funcție. Motivul deciziei nu a fost explicat de către proprietarii companiei, iar noutatea i-a luat prin surprindere pe cei de la „Air Moldova”.

Conform unor surse din companie, după această demisie și vicedirectorul companiei, Victor Sula, și-a dat demisia.

În locul acestora au venit noi administratori. Funcția de director a preluat-o Alexandru Ceban, care până acum era director financiar în aceeași companie, iar funcția de vicedirector a preluat-o Arcadie Ciochina, care avea funcția de director general SA „Aeroport Handling”.

Compania „Air Moldova” a fost privatizată cu 1,2 miliarde de lei în anul 2018. Cumpărător a fost compania „Civil Aviation Group SRL”, fondată de către un grup de investitori între care cota cea mai mare (49 %) este deținută de „Blue Air”, o companie română de aviație privată, cu sediul la București. Asociați ai Companiei Civil Aviation Group SRL sunt și două persoane fizice, cetățeni ai Republicii Moldova, care dețin câte 25,5 % dintre acțiuni. Este vorba despre Andrei Ianovici și Serghei Melnik.

În cazul vânzării companiei „Air Moldova” a fost pornită o comisie parlamentară de anchetă care investighează procesul de privatizare. Deputații au declarat că au depistat mai multe nereguli la pregătirea și desfășurarea procesului de vânzare a companiei „Air Moldova” și că există temei pentru rezilierea contractului semnat cu „Civil Aviation Group”.