(foto) Mișcare, dansuri și multe jocuri. Cum s-a desfășurat cea de-a IV-a ediție a festivalului „Bucurie în Mișcare”

BIM+pe bicicltele (1)

Toamna a început în ritm activ și plin de emoții pozitive! Peste 5 000 de participanți au dat curs invitației și au venit duminică în Parcul Dendrariu unde s-a desfășurat Festivalul „Bucurie în Mișcare”. Evenimentul care are drept scop promovarea mișcării în comunitate și a unui mod sănătos de viață a fost organizat de AVI-Moldova, cu susținerea Kaufland Moldova pentru al patrulea an consecutiv.

BIM 2019_festival (1)

Organizatorii au oferit publicului un program dinamic, plin de activități, multe jocuri, competiții, master class-uri, distracție și multă muzică bună!

Mișcarea a căpătat diverse forme, de la cursa pe biciclete din data de 7 septembrie care a traversat capitala din sectorul Botanica către Ciocana alături de mai bine de 60 de bicicliști, până la o zi plină de bucurie și mișcare care au fost prezente la Festivalul desfășurat în Parcul Dendrariu, duminică, 8 septembrie. De la mic la mare, toată lumea care iubește mișcarea și sportul a fost prezentă la festivalul „Bucurie în Mișcare”.

BIM 2019_festival (2)

„Mișcarea înseamnă viață. Este cel mai simplu și cel mai accesibil mod prin care putem avea un stil de viață sănătos și echilibrat. Noi ne dorim o comunitate de oameni sănătoși și încercăm să aducem în viețile lor o stare de bine, din acest motiv promovarea sportului este o direcție importantă în care investim. Acum patru ani, Festivalul „Bucurie în Mișcare” a fost primul proiect de suflet susținut de Kaufland în Republica Moldova, ulterior au urmat alte proiecte frumoase reunite sub umbrela de responsabilitate socială. Astfel, ne asumăm angajamentul să continuăm această tradiție, pentru că la Kaufland suntem siguri că implicarea face diferența”, a menționat Anna-Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland România și Republica Moldova.

BIM 2019_festival (4)

„În acest an, Bucurie în Mișcare a adus, pentru a patra oară consecutiv, bucuria și mișcarea aproape de toți cei care aleg să ducă un mod sănătos de viață. Ne bucură deschiderea cu care ne primește publicul și acest fapt ne responsabilizează să fim an de an alături de toți cei care #trăiescînmișcare. Pentru asta le mulțumim tuturor partenerilor și prietenilor care sunt cu noi de la prima ediție, dar și celor care s-au alăturat pe parcurs. Suntem unicii care promovăm și oferim posibilitatea de face gratuit mișcare sub toate formele ei, pentru publicul de toate vârstele din Moldova și ne dorim să creăm un exemplu pozitiv în acest sens” a precizat Olga Cortac, Președinte AVI-Moldova.

BIM 2019_festival (3)

Festivalul „Bucurie în Mișcare” are ca scop de a reuni copiii, părinții și tinerii care împărtășesc aceleași pasiuni, sportivi amatori și profesioniști, pentru o zi plină de mișcare, muzică și culoare.

În acest an, Festivalul a găzduit mai bine de cinci mii de vizitatori. Aceștia s-au bucurat de noi zone de joacă și master class-uri pentru copii și adulți. Printre cele mai solicitate activități au fost jocurile exalton, panoul fun baschet, cursa cu obstacole, ski pe iarbă, tenis cu piciorul, fotbal target, face painting, masaj relaxant pentru spatele vizitatorilor, master class-uri de pilates, acroyoga, tango, armwrestling, tango argentinian, zumba, kangoo jumping, sculptură pe ghips, cât și alte activități și zone îndrăgite încă de la prima ediție, precum tir cu arcul, badminton, voley, mini-fotbal, ping-pong, zonele de relaxare și de boardgames, zona catering. Ne-am propus să avem grijă de cei mai micuți vizitatori ai festivalului, oferindu-le în spațiul nostru și o zonă pentru alăptare. Publicul a avut posibilitatea să discute cu medici pediatri de renume, cu nutriționiști și brutari care au venit cu cele mai utile sfaturi pentru public. Surpriza acestui an a fost invitatul nostru special – Cristian Istine, din România. Festivalul a fost, așa cum ne-am obișnuit de patru ani, plin de activități și mișcări dătătoare de viață.

BIM 2019_festival (5)

Întreaga zi a fost energizată de moderatorul în mișcare – Adrian Ursu, iar seara a fost culminată de un concert de suflet, alături de Moldovan National Youth Orchestra, în frunte cu dirijorul Andriano Marian și mai mulți soliști. Concertul a adus o notă de armonie, unind publicul într-o atmosferă caldă către sfârșitul unei zile pline de bucurie și mișcare.

Mai multe detalii foto și video puteți urmări pe pagina de Facebook a evenimentului cât și cea de Instagram.

BIM 2019_festival (6)

Despre „Bucurie în Mișcare”

Pornită în 2012, „Bucurie în Mișcare” este o caravană a sportului și a mișcării în comunitate, care până în prezent a traversat mai multe orașe din România, iar în anul 2016 a ajuns pentru prima dată în Republica Moldova. Evenimentele „Bucurie în Mișcare” își propun să promoveze sportul în masă, mișcarea și competiția în comunitate, dar și să fie un spațiu de promovare a educației pentru tineri. În anii 2016-2018 Festivalul a fost organizat atât în Chișinău cât și în alte trei orașe din Moldova, reușind să implice pe această cale mii de copii și de persoane care iubesc mișcarea.

BIM 2019_festival (7)

Despre Kaufland

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1 270 de magazine în șapte țări. Programele de responsabilitate socială reprezintă o componentă cheie în strategia companiei. Cea mai mare parte a proiectelor CSR sunt desfășurate în parteneriat cu asociații nonguvernamentale regionale sau naționale și urmăresc drept scop implementarea programelor sociale complexe ce se adresează unor grupuri mari de beneficiari. Pe lângă educație și sănătate, sprijină proiectele dedicate protecției mediului înconjurător, culturale și pe cele care au ca obiectiv promovarea unui stil de viață sănătos prin intermediul activităților sportive și adoptarea unei nutriții echilibrate. Informații suplimentare pot fi accesate pe www.kaufland.md.

BIM 2019_festival (8)

BIM 2019_festival (9)

BIM 2019_festival (10)

BIM 2019_festival (11)

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente