A fost aprobată lista tinerilor care vor primi bursele Preşedintelui, Republicii, Guvernului și „Gaudeamus”

burse

Guvernul a aprobat, astăzi, 11 septembrie, listele studenților și elevilor, din cadrul școlilor profesionale, care vor primi în acest an: Bursa Preşedintelui Republicii Moldova, Bursa Republicii, Bursa Guvernului și Bursa „Gaudeamus”.

12 studenți vor primi în anul de studii 2019-2020, Bursa Republicii în valoare de 1 525 de lei. Alți 30 de tineri vor primi Bursa Guvernului – câte 1 270 de lei pe lună, iar 20 de elevi din instituțiile de învățământ profesional tehnic vor primi Bursa „Gaudeamus” în valoare de 920 de lei.

De asemenea, zece studenți vor primi lunar Bursa Președintelui în valoare de 1 385 de lei, iar cinci elevi din colegii vor ridica aceeași bursă, dar cu o valoare mai mică – câte 1 075 de lei.

Vedeți mai jos listele tinerilor care vor primi burse de merit:

bursa 1

bursa2

bursa2.1

bursa2.2

bursa3

bursa3.1

bursa4bursa5

În acest an, pentru Bursa Republicii au fost depuse 33 de dosare, pentru Bursa Guvernului – 68 de dosare, pentru Bursa „Gaudeamus” – 28 de dosare, iar pentru Bursei Preşedintelui au fost depuse dosarele a 33 de candidaţi (studenţi din ciclurile I şi II) din 13 instituţii de învăţământ superior publice din ţară şi dosarele a 18 candidaţi din instituţiile de învăţământ profesional tehnic postsecundar şi postsecundar nonterţiar.

Candidaţii respectivi au fost selectaţi de către Comisia specializată, responsabilă de examinarea dosarelor studenţilor, în baza anumitor criterii, inclusiv: media notelor; activităţile educaţionale, culturale, sportive; Curriculum Vitae; activitatea ştiinţifică; publicaţiile; scrisorile de recomandare. Toţi studenţii/elevii nominalizaţi au demonstrat prin actele respective participarea la activităţi de cercetare ştiinţifică, conferinţe, concursuri, olimpiade naţionale/internaţionale.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente