Un profesor de la UTM a efectuat un stagiu, în calitate de invitat, la una dintre cele mai mari universități din SUA

utm prof

Profesorul UTM, Oleg Lupan, în perioada 1 august-1 septembrie 2019 a efectuat un stagiu didactico-științific în calitate de profesor universitar invitat la una dintre cele mai mare universități din SUA, University of Central Florida (UCF), universitate inovativă din TOP 10 în SUA, conform U.S. News & World Report.

A fost un stagiu la Departamentul Fizică al UCF, desfășurat la invitația profesorului Lee CHOW, în urma unui concurs internațional bazat pe CV, luându-se în calcul lista brevetelor de invenție și a publicațiilor din ultimii șapte ani, studii – diplome de licență, doctor PhD și doctor habilitat în științe, mobilitățile internaționale, noutatea și originalitatea proiectului de cercetare științifică și a activităților pentru perioada stagiului, transmite site-ul UTM.

Cercetările științifice de bază s-au axat pe sinteza chimică a nanomaterialelor și nano-heterojoncțiunilor din oxizi semiconductori pentru nanodispozitive funcționale. A asistat și la pregătirea către noul an de studii a prof. Lee CHOW, membru al Academiei Naționale de Inventatori a SUA, cu un stagiu de peste 35 de ani în calitate de profesor la catedra universitară, predând cursuri la diferite cicluri, inclusiv la torente din peste 300 de studenți etc.

UCF este clasată printre primele 600-800 de universități din lume de Times Higher Education (THE), oferind peste 200 de programe de studii pentru cei aproximativ 70 000 de studenți la trei cicluri de studii: licență, masterat și doctorat (peste 8 000 doctoranzi). UCF a fost fondată în 1963 ca Universitatea Tehnică din Florida, Florida Technological University, care s-a dezvoltat în timp, lărgindu-și spectrul programelor oferite și devenind Universitatea din Florida Centrală cu peste 2 533 de profesori titulari. Ca rezultat al colaborării fructuoase în domeniul cercetării științifice dintre UTM și UCF au fost publicate peste 70 de articole recenzate în reviste internaționale de prestigiu.

Pe parcursul stagiului, profesorul Lupan și-a ridicat și rechizitele care confirmă obținerea Brevetului de invenție asupra fabricării nanosenzorilor din un singur nanofir.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente