21 de profesori din diverse regiuni ale țării au fost antrenați cum să utilizeze platforma eTwinning Plus

fototraining

7 septembrie 2019 dă startul unui nou ciclu de formări, inițiate de către Biroul Național de Asistență eTwinning Moldova – Universitatea Tehnică a Moldovei și axate pe inițierea profesorilor noi înregistrați în eTwinning în sesiunea a II-a a anului 2019. Astfel cu un atelier practic aplicativ de inițiere în eTwinning s-a prezentat ambasadorul eTwinning, Sergiu Jelihovschi, profesor de limba engleză la liceul „Meșterul Manole”, satul Sălcuța, raionul Căușeni.

Seminarul a avut loc în incinta Universității Tehnice din Moldova cu prezența a 21 de profesori din diverse regiuni ale Republicii Moldova.

Seminarul a avut drept scop familiarizarea cadrelor didactice cu:

# Conceptul de proiect eTwinning;
# Oportunitățile de dezvoltare profesională oferite de platformă;
# Instrumentele eTwinning Live https://live.etwinning.net/;
# Conceptul de comunicare online și a mijloacelor de realizare a ei pe platforma eTwinning.

Participanții au fost antrenați în activități practice de exersare și consolidare a cunoștințelor despre platformă eTwinning Plus. Ei au făcut cunoștință cu instrumentele de interacțiune pe platformă, rețelele de profesori și ambasadori, au aderat la grupurile eTwinning de interes, au antrenat și dezvoltat competențe digitale.

Biroul Național de Asistență – Universitatea Tehnică a Moldovei își exprimă încrederea că seminarele de acest fel vor crea condiții favorabile de implicare a profesorilor în proiectele educaționale eTwinning, în contextul în care eTwinning este o platformă de profesori și pentru profesori. Iar Biroul la rândul său își asumă responsabilitatea de a asista și facilita această participare.

eTwinning este o componentă fundamentală a programului eLearning a Comisiei Europene care a fost lansat în 2005, iar eTwinning Plus, o extindere a programului eTwinning în țările partenere din cadrul politicii europene de vecinătate (Armenia, Azerbaijan, Georgia, Moldova, Tunisia, Ucraina, Iordania și Republica Libaneză), în martie 2013. Din 2014 eTwinning este o parte componentă a Erasmus+, Programul UE pentru Educație, Formare, Tineret și Sport.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente