Brexit: Boris Johnson va merge la UE să ceară un acord nou, nu o nouă amânare

0_Britains-PM-Boris-Johnson-visits-West-Yorkshire

Ministrul britanic de finanţe, Sajid Javid, a declarat duminică că prim-ministrul Boris Johnson nu va cere o amânare a Brexit-ului la Summitul UE de luna viitoare, ci în schimb va încerca să obţină un acord pentru o ieşire ordonată a Marii Britanii din blocul comunitar, relatează Reuters citat de Mediafax.

„Înainte de toate, prim-ministrul va merge la reuniunea Consiliului de pe 17 şi 18 octombrie pentru a încerca să obţină un acord. Cu siguranţă nu va solicita o amânare la acea întâlnire”, a declarat Javid într-o emisiune de la BBC.

El a precizat că legea care forţează Guvernul să ceară o amânare a Brexit-ului are ca termen-limită data de 19 octombrie pentru ca Parlamentul să sprijine un acord de ieşire sau o ieşire dezordonată şi că aceea este data la care Guvernul este atent.

„Legea prevede că 19 octombrie este o dată importantă şi la acel moment ne vom lua în considerare opţiunile, dar politica noastră este clară. Este neschimbată, vom pleca pe 31 octombrie”, a spus el.

„Ne vom supune tuturor legilor pentru că toate guvernele trebuie să respecte legile, dar va trebui să așteptăm şi să vedem ce se întâmplă atunci”, a mai afirmat el.

Marea Britanie urmează să părăsească UE pe 31 octombrie, după ce în luna mai, autoritățile britanice au amânat termenul de ieșire cu șase luni. Asta deoarece marea majoritate a Parlamentului nu dorește ca Regatul Unit să iasă din UE fără un acord prealabil.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente