(video) Competiția națională de hipism, Cupa „Iacob Ciachir”, revine la Ungheni cu cea de-a II-a ediție. Când va avea loc aceasta

9f3d68ab90012ed1dbd06bf610c8d04e
Foto: ungheni.org

Cea de-a doua ediție a competiției naționale Cupa „Iacob Ciachir” revine în forță. Și în acest an, aveți ocazia să participați la un eveniment inedit în oraș, sub egida JCI Ungheni.

„Cei mai buni călăreți și cai din Republica Moldova își dau întâlnire pe 21 septembrie la școala de hipism din Ungheni. Vă așteptăm!”, spune într-un video pe pagina sa de Facebook „Junior Chamber Ungheni (JCI Ungheni)” autorul inițiativei, Ion Poia.

Prin urmare, la 20 septembrie, începând cu ora 17.00, mai mulți călăreți vor efectua un tur al municipiului, defilând pe străzile centrale ale orașul. În cadrul acest acțiuni, unghenenii și oaspeții urbei vor beneficia de un spectacol al călăreților și vor primi și câte o invitație non-formală de a participa la a doua ediție a Cupei „Iacob Ciachir”, scrie news.ungheni.org.

A doua zi, 21 septembrie, ora 13.00 în cadrul Școlii de Hipism din municipiul Ungheni (Ferma de Cazi) va începe competiția națională la hipism Cupa „Iacob Ciachir”.

Ultimul campionat la hipism a avut loc la Ungheni în anul 1989.

Prima ediție a acestei Cupe a avut loc la 22 septembrie 2018. În cadrul evenimentului au fost implicați 20 de cai, dintre care cinci de la Şcoala de hipism din Ungheni şi alţi 15 de la alte şcoli din ţară care şi-au dovedit curajul, abilităţile, măiestria, eleganţa în faţa a sute de ungheneni.

Fosta fermă de cai din Ungheni, înființată de Iacob Ciachir, era renumită în tot spațiul ex-sovietic, aici fiind crescuți cai pur sânge, foarte scumpi și solicitați la acea vreme. Actuala competiție este organizată anume în memoria acestui om, care a făcut, cândva, istorie.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente