La UTM vor fi predate 4 module de instruire în domeniul Securității Cibernetice pentru profesori din școli și colegii

Depositphotos_1700044_l-2015

Pe parcursul lunii septembrie, la UTM se vor organiza patru module de instruire în domeniul securității cibernetice. Modulele sunt destinate profesorilor de informatică din colegii, licee și școli, iar pentru primele 50 de persoane înscrise instruirea va fi gratuită.

Fiecare modul se va desfășura pe parcursul a două zile, cu un total de 30 de ore: 16 ore de contact direct și 14 ore de autoinstruire, cu acordarea unui punct de credit (1 ECTS). Formabilii pot urma tot cursul integral, ori alege unul din module. La finalizarea fiecărui modul va fi acordat un certificat de participare, ce va include denumirea modulului, numărul de ore și numărul de ECTS acordat.

Primul modul „Introducere în securitatea cibernetică” va fi predat deja pe 7 și 8 septembrie 2019 în cadrul CCISC. În cadrul modulului vor fi prezentate principalele tipuri de atacuri cibernetice, elemente referitoare la motivațiile atacatorilor, precum și noțiuni menite să crească gradul de specializare al cursanților în domeniul securității cibernetice. De asemenea, participanții vor fi implicați în demonstrații practice în care va fi testat nivelul de conștientizare asupra pericolelor pe care le reprezintă amenințările cibernetice. Când și cum poate deveni mediul cibernetic un factor de risc sunt întrebări la care formatorii CCISC vor oferi răspunsuri inclusiv prin simularea unor atacuri cibernetice.

Centrul de Cercetare și Instruire în domeniul Securității Cibernetice (CCISC) a fost înființat la UTM în anul 2016 cu suportul proiectului „Cyber Defence Laboratory and Training at the Technical University of Moldova” finanțat de către programul NATO „Știință pentru pace și securitate”, cu suportul Ambasadei SUA în Republica Moldova și a Centrului de Telecomunicații Speciale din Republica Moldova, ca o organizație bazată pe cooperarea în domeniul cercetării și educației. Auditori, administratori de rețea și ofițeri de securitate împărtășesc lecțiile învățate și găsesc împreună cu cercetătorii și profesorii UTM soluții la provocările cu care se confruntă. În centrul activității CCISC se află numeroși specialiști din domeniul securității din diverse organizații și universități care colaborează pentru a ajuta întreaga comunitate de securitate a informațiilor. Cursurile CCISC reprezintă un real standard de înaltă calitate la nivel mondial, iar analizele prezentate audienței ajung să acopere cele mai mici detalii.

Instruirea este realizată în cadrul proiectului Erasmus+ „Licență și masterat profesional în dezvoltarea, administrarea, gestiunea, protecția sistemelor și rețelelor informatice în întreprinderile din Moldova, Kazakhstan, Vietnam – LMPI”.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente