Recomandări #diez. Evenimente cu care să îți condimentezi prima lună de toamnă

a female tourist looking at Seine
Foto: a female tourist looking at Seine in paris

Chiar dacă vara s-a sfârșit, iar odată cu ea și vacanța, toamna a venit cu o gamă variată de evenimente frumoase în cadrul cărora vă puteți distra, relaxa și totodată, învăța ceva nou. Astfel, echipa #diez are grijă de starea de bine a cititorilor și a selectat câteva evenimente utile, cu care vă puteți colora prima lună de toamnă.

#Remote Chișinău

remote Chișinauu

Remote Chișinău Chișinău este un spectacol-promenade/spectacol-călătorie/spectacol-experiență, în care 50 de oameni își dau întâlnire la cimitirul Catolic, își pun căștile pe cap și, ghidați de vocea sintetică a lui Siri, așa cum o știu de pe GPS, încep să exploreze teritorii necunoscute și să observe lucruri noi în orașul pe care-l cunosc. Spectacolul începe într-un loc și se termină cu totul în altă parte.

De altfel, organizatorii vă recomandă, ca pe durata spectacolului, să purtați încălțăminte comodă pentru plimbare, să aveți cu voi apă, o pălărie care să vă protejeze de soare și un act de identitate.

Evenimentul se va desfășura în zilele de 5, 6 și 7 septembrie, începând cu ora 18.00 pe str. Valea Trandafirilor, nr. 11, Cimitirul Catolic.

Mai multe informații despre eveniment aflați de AICI.

#VinOPERA

vin Opera

VinOPERA este un eveniment cu recital de muzică și vin nelimitat organizat la Castel Mimi! Mai mult, este un prilej ca seara de vineri, 6 septembrie, să devină o frumoasă poveste sub cerul liber, într-un anturaj feeric, alături de prieteni, familie și cele mai dragi persoane.

Evenimentul va avea loc în prima zi de vineri din septembrie, începând cu ora 19.00 la Castel Mimi.

Mai multe detalii aflați dând click AICI.

#Yoga and Music Fest 2019

yoga and music fest

„Festivalul „Yoga and Music Fest” vă așteaptă la cursuri de master de hatha și acro yoga, yoga pentru copii, meditație, lecții de filozofie, mantra yoga și kirtane. Și asta nu e tot, la eveniment o să aveți posibilitatea de a face cunoștință cu anumite instrumente muzicale precum: fluiere, boluri cântătoare; veți cânta la mantre și kirtanel. Mai mult, veți avea parte de un concert cu „muzică meditativă”, menționează organizatorii evenimentului.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 7 septembrie, între orele 13.00 și 20.00 în parcul Dendrariu din capitală. Pentru mai multe informații accesați LINKUL.

#Bucurie în mișcare

bucuria in miscare

Cel mai mare festival al sportului din țară revine în acest an cu ediția a IV-a. În data de 8 septembrie, începând cu ora 11.00 în Parcul Dendrariu, vino cu familia, prietenii, colegii pentru a-ți încerca abilitățile sportive și pentru a te relaxa în primul weekend al toamnei.

Mai multe informații aflați AICI.

#Training: Slogane și Titluri. Cu gust

training

„Un articol de succes începe cu un titlu atractiv”, spun inițiatorii trainingului din data de 14 septembrie, în urma căruia veți afla multe lucruri, printre care: ce este un brand, funcțiile sloganului, top cele mai eșuate sloganuri din istorie și multe altele.

Trainingul va avea loc în ziua de sâmbătă, 14 septembrie, începând cu ora 10.00 la „Le Roi”, pe str. Sfatul Țării, nr. 29, etajul 6, cabinetul 602. Pentru mai multe detalii dați click AICI.

#Must Fest 2019

must

„Cel mai mustos şi frumos festival de muzică și vin din Moldova, „Must Fest”, revine în forţă! Pe data de 14 septembrie 2019, în intervalul orar 12.00-23.00, Combinatul de Vinuri „Cricova” te invită la o nouă ediţie Must Fest, ca să dăm cep la distracţii şi voie bună. Te aşteaptă un program încărcat cu veselie, tradiţii, ateliere de artizanat şi desigur mult must”, promit organizatorii evenimentului.

Pentru mai multe informații accesați LINKUL.

 #Festivalul Bostaniada 2019

Bostaniada 2019

Bostaniada este festivalul tradițional care se organizează din 2012 și are scopul de a promova producătorii autohtoni de bostani și alte produse agricole autohtone. Festivalul promovează turismul rural, bucatele din dovleac și cele tradiționale, valorile social-culturale și agricultorii din Republica Moldova.

Evenimentul va avea loc pe 21 și 22 septembrie, sâmbătă începând cu ora 9.00, iar duminică – la 8.30. Bostaniada se va desfășura în satul Bălăbănești, raionul Criuleni. Mai multe detalii vezi pe pagina de Facebook.

#Zilele europene ale patrimoniului cultural la Castel Mimi

mimimi

Admiră frumusețea toamnei de aur în Moldova și bogăția patrimoniului nostru cultural în perioada 24-28 septembrie. Zilele Europene ale Patrimoniului sunt marcate în satul Bulboaca, la vinăria „Castel Mimi” care este printre cele 64 de localități din Moldova în care sunt organizate acțiuni sub auspiciile Zilelor Europene ale Patrimoniului. Expoziție de covoare autentice, costume tradiționale, pâinea de ritual și multe alte activități te vor ajuta să descoperi tradițiile noastre.

Pentru mai multe detalii dați click AICI.

#Olympic EcoFest 2019

eco

Olympic EcoFest revine în Parcul Valea Morilor. Vino să plantezi copaci, să faci sport și să sărbătorești împreună cu organizatorii „Săptămâna Europeană a Sportului”! Toți participanții vor primi un tricou olimpic, premii și cadouri.

Evenimentului Olympic EcoFest se va desfășura de la ora 10.00 până la ora 16.00 în parcul Valea Morilor. Mai multe informații despre eveniment aflați AICI.

#Marathon for All 2019

marathon

Maratonul Internațional Chișinău redeschide categoria „Maraton for All”. Aceasta înseamnă că pe 29 septembrie sportivii în scaune rulante vor putea participa la cea mai grandioasă cursă de alergare din Moldova. Festivalul sportiv este pentru toți, fără excepție! Și pentru a-l celebra într-un mod deosebit, maratonul aniversar de la Chișinău va fi deschis de sportivii paralimpici care știu ce înseamnă puterea voinței.

Evenimentul se va desfășura în ziua de duminică, 29 septembrie, între orele 8.55 și 16.00. Doritorii de a participa sunt așteptați pe str. Calea Orheiului 28/1.

Pentru mai multe informații accesați LINK-UL.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Iulia Vrabie
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente