Îți place să citești? Află care au fost 20 cele mai populare bloguri din Moldova, în luna iulie

hh
Foto: blogtop.md

Blogtop continuă să monitorizeze și să descopere cele mai populare bloguri din Moldova în luna iulie. În luna monitorizată, în bătălia Blogtop au intrat 299 autori, care au publicat 493 articole. 

Reamintim că topul bloggerilor este generat în baza algoritmului Blogtop și se referă exclusiv la activitatea blogurilor în luna iulie 2019.

1. Svetlana Vizitiu

În luna lui Cuptor, blogul Svetlanei Vizitiu se poziționează pe primul loc în topul celor mai populare bloguri din Moldova. Fondatoarea Clubului „Impresii din viață și cărți” scrie despre lectură, oameni, destine, personalităţi basarabene, dragoste, prietenie și istorii de viață. Organizează de câțiva ani întâlniri cu oameni de succes din țară, care de multe ori sunt și eroii articolelor de pe blog.

#2. Talina Samoila

Pe poziția a doua se află blogul culinar al Talinei Samoila. În bucătăria autoarei se întâmplă lucruri magice. Ca să vă convingeți de asta e nevoie doar să intrați pe pagina ei. Toate rețetele Talinei, după cum afirmă chiar ea, sunt condimentate cu dragoste. Jurnalul ei e despre gătitul acasă, în familie alături de cei dragi, despre ingrediente proaspăt culese din grădină, despre gusturi și arome din călătorii, despre lucrurile simple ale vieții.

3. Elena Robu

Blogul de atitudine al jurnalistei Elena Robu se află din nou în topul preferințelor publicului. Chiar dacă locuiește peste hotarele țării, este la fel de prezentă și interesată de ce se întâmplă în Moldova. În luna iulie autoarea a publicat articole despre evenimentele politice și sociale de la noi, de peste Prut, dar și povești ale familiilor de moldoveni stabiliți peste hotarele țării.

4. Licurici de suflet

Blogul „Licurici de suflet” este un nume deja familiar cu topul celor mai populare bloguri din Moldova. „Cred în faptul că fiecare dintre noi este un licurici. Nu ne rămâne decât să ne regăsim pe noi înșine și pe cei din jur” – așa își descrie Eugenia Crețu blogul. Autoarea blogului scrie despre suflet și pentru suflet. Dacă te-am făcut curios, nu iti rămâne decât să te abonezi la blogul ei de suflet.

5. Marina  Pînzaru

Blogul Marinei Pînzaru au ajuns luna aceasta pe poziția a 5-a în clasamentul Blogtop. Marina este jurnalistă de profesie, deci nu e de mirare că este pasionată de blogging. Fiind o moldoveancă stabilită peste hotare, îi face plăcere să abordeze diverse subiecte despre cum e să locuiești într-o țară străină. De la amintiri din copilărie, păreri despre filme și concerte, până la istoriile reale, oportunitățile și distracțiile unei moldovence din diasporă, pe toate le găsești în articolele sale.

6. Dia’s Kitchen

Un alt blog popular în luna iulie este al Dianei Conea. Dacă nu știți cum e să ai o bucătărie în online, accesați Dia’s Kitchen. Scopul acestui blog, spune autoarea, este de a oferi idei și rețete de zi cu zi, tuturor celor care au intrat în pană de idei și nu mai știu ce să gătească la dejun, prânz sau cină. „Pentru mine este important ca rețetele să fie cât mai sănătoase posibil. Eu vreau să învăț de la voi și voi de la mine, fiindcă nu sunt chef, ci o simplă gospodină la ea în bucătărie”.

7. Elena Mocan

Autoarea blogului Elena Mocan spune că este pasionată de tot ce înseamnă artă, călătorii, cărți și frumos. Blogul ei este intitulat #FROMMOLDOVA. Scrie despre practici de frumusețe, alimentație sănătoasă, personalități și opere citite. Elena Mocan a urcat 10 poziții luna aceasta.

8. Andrei Plop

Pe placul cititorilor sunt și articolele pe teme sociale și politice. Blogul menținut de către Andrei Plop se regăsește necondiționat în clasamentul nostru. Pe blog autorul abordează ultimele evenimente din Moldova, dar vine și cu o părere proprie despre realitatea social-politică atât din țara noastră, cât și de peste hotarele ei.

9. Nikolai Andreev

Nicolai Andreev este unul dintre autorii portalului basarabia.md. Originar din Fălești, autorul se simte nevoit să scrie sub un pseudonim, deoarece în anii de muncă în instituțiile de forță, în diferite contexte, a avut ocazia să cunoască mai mulți reprezentanți ai puterii actuale, nu în cele mai plăcute circumstanțe.

10. Kpop Moldova

Autorul următorului blog ne invită să descoperim Coreea de Nord – “Ţara dimineţilor liniştite”, pentru că ne asigură că avem multe de învăţat despre această țară uimitoare. Muzică, dans, arte marţiale, filme şi seriale, cărţi, gastronomie, sociologie, educaţie, cultivare, despre toate acestea pe blogul YinYang.

11. Ion Bradu

Ion Bradu apare pentru prima dată în topul Blogtop. Acesta ține un jurnal plin cu meditații, însemnări și note de lectură. Un blog de scriitor sensibil la tot ce se întâmplă în jur, cu o durată de ani buni și care conține materiale care pot face o carte.

12. Alexandru Leahu

„Apostrof” este denumirea blogului pe care îl duce Anna Smolnițchi. Anna este o jurnalistă din Moldova. Tot ea e mamă a doi copii, iar pe blog scrie despre oameni, călătorii, alimentație și copiii săi. Te invităm să descoperi povestea de viață a Annei Smolnițchi și tot ce are de spus pe blogul ei.

14. TravelBlog

Pe blogul său, jurnalistului și omul politic din Moldova, Ștefan Secăreanu comentează ultimele evenimente, dar vine și cu o părere proprie despre realitatea social-politică din societatea moldovenească, dar și de peste hotarele ei.

16. Valeriu Saharneanu

Dacă ești interesat de actualitatea politică din Republica Moldova atunci blogul lui Valeriu Saharneanu este pentru tine. Autorul scrie despre tendințele politice interne și geopolitice, despre actorii politici, instituțiile statului, partide, lideri și problemele de integritate sau de moralitate în politică. Despre toate astea și despre mai multe vei citi pe blogul jurnalistului Valeriu Saharneanu.

17. Anna Casian-Musteață

Anna este o mămică activă din Moldova. Prima postare pe care Anna a scris-o datează încă din 2013, atunci când a aflat că va deveni mamă. Pe blogul ei intitulat „Sunt mama” scrie ce simte și atunci când simte că vrea să transmită celorlalți gândurile, experiențele prin care trece și unele detalii din viața copiilor săi. Spune că ar vrea să recitească copiilor săi articolele pe care le scrie acum atunci când aceștia vor crește mari.

18. Cristina Tabun

Cristina Tabun ține un blog de fashion și lifestyle. „MARSHMALLOW” în traducere înseamnă zefir, deci doza zilnică de dulce o găsești aici.

19. Nistor Lazăr

La fel ca și în prima lună de vară, pe ultima poziție din topul celor mai populari bloggeri din Moldova îl găsim pe Nistor Lazăr. Nistor este un tânăr curajos, dar și un blogger foarte activ pasionat de jurnalism, voluntariat și proiectele din sfera tineret. Pe blog scrie despre experiențe plăcute din viața sa, despre locurile interesante pe care le vizitează. Încearcă să se concentreze pe lucrurile frumoase care îl înconjoară, și vrea ca blogul său să emane optimism.

20. Vitalie Vovc

Bloggingul este o pasiune și pentru scriitorul Vitalie Vovc, care locuiește în prezent în Franța. Pe lângă poveştile și reflecțiile autorului, pe blog vei găsi și o rubrică dedicată cărților și filmelor despre care autorul povestește cu multă pasiune.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente