(foto) Descoperă tinerii din La La Play 2019. Ionuț Ciocanu, vioristul pasionat de IT, despre cum ar îmbina notele muzicale în gama JavaScript

ionut main

Pentru Ionuț Ciocanu, un tânăr în vârstă de 21 de ani, muzica este un refugiu, unde își găsește liniștea și pacea interioară. A început să învețe să interpreteze la vioară de mic copil, fiind inspirat de mama sa, care mânuiește cu profesionalism acest instrument, dar și din dorința de a continua o frumoasă tradiție de familie.

În prezent, acesta este student la Academia de Muzică, Teatru și Arte plastice, iar pe lângă aceasta, mai este și membru al „Moldovan National Youth Orchestra”, care promovează arta muzicală și tinerele talente.

„De 3 ani sunt membru activ al orchestrei, cu toate că am colaborat cu ei încă de pe vremea primelor concerte, când fusesem la primele audiții. Activez și în orchestra Plai Moldovenesc, iar în prezent avem o colaborare frumoasă cu frații Advahov”, a spus Ionuț.

#Despre La La Play 2019

„Sunt pentru prima oară în acest proiect și îmi pare destul de atractiv. Programul este variat și încărcat, pot să ajung seara acasă foarte obosit, dar cu toate acestea sunt o mulțime de evenimente care compensează toată această oboseală și te fac să vezi doar părțile bune. Da, e obositor, însă locurile interesante pe care le văd, depășesc această oboseală”, a menționat Ionuț.

Pentru Ionuț, călătoriile sunt un subiect tabu, acesta preferând mai mult un mod de viață sedentar. Cu toate acestea, a reacționat cu mult pozitivism tuturor călătoriilor din cadrul turneului La La Play și consideră că Moldova este într-adevăr o țară bogată în locuri pitorești și oameni de suflet.

Concert atu-62

#Alte hobby-uri

„Dacă nu ar fi muzică, atunci ar fi IT. Sunt pasionat de tehnologiile informaționale și nu exclud faptul că pe viitor voi îmbrățișa și această meserie. Îmi place să lucrez în HTML, JavaScript și DOS”, a mărturisit Ionuț.

Expediția La La Play din acest an, reflectă 3 subiecte de bază: vinul de calitate, oamenii frumoși și locurile dragi. Astfel, echipa #diez a încercat să afle de la Ionuț cine este omul care îl inspiră, ce vin îl reprezintă și ce loc din Moldova îi place la nebunie.

ionut

#Vinul meu preferat e… berea

„Nu iubesc vinul, categoric. Îmi place mai multe berea artizanală, precum IPA, dar și brună, deoarece are un gust intens și aromat.

#Omul care mă inspiră

„Îmi place să mă inspir de la marii violoniști, precum Itzhak Perlman, Vadim Repin și alții, de la care pot învăța să mânuiesc mai bine vioara”, a susținut tânărul.

#Locuri dragi

„Am o dorință să vizitez conacul Manuc Bey din orașul Hâncești, sunt sigur că o să-mi placă și că va deveni un loc drag la care m-aș întoarce ori de câte ori voi avea ocazia”, a spus Ionuț.

slobozia mare concert-33

ionut si vioara

ionuț si vioara

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Iulia Vrabie
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente