Viața și sănătatea bebelușului din burtică depinde de ea. Care este lenjeria potrivită pentru perioada gravidității

chiloti-gravide

De când ai aflat că ești însărcinată, probabil, îți măsori vizual burtica în fiecare zi în fața oglinzii și aștepți să se rotunjească. Aceste emoții nu se uită niciodată! Este un amalgam de fericire, nerăbdare, dar și dorință de a-i oferi celui mic tot ce e mai bun, chiar și de când este ca un sâmbure în burtica ta. Din primele clipe încerci să îți ajustezi regimul alimentar, să duci un mod mai sănătos de viață, să eviți influențele negative. Este normal. Absolut tot ce faci, cum reacționezi la unele lucruri, cum te îmbraci – totul se răsfrânge asupra dezvoltării copilului.

Investește fericire în el încă din primele momente. Oferă-i confortul meritat în burtica ta, care îi este un cămin temporar. Confortul tău și cel al bebelușului tău, precum și sănătatea amândurora depind în mod direct de hainele pe care le porți pe perioada gravidității. Acest fapt se referă mai ales la lenjeria pentru gravide.

Cum alegi lenjeria intimă pentru perioada gravidității?

Cât copilul tău crește în burtică, corpul tău suferă modificări esențiale. Nu trebuie să te sperii ori să te rușinezi. Este ceva omenesc, firesc, frumos. Când îți cumperi lenjeria intimă, însă, trebuie să ții cont de unele aspecte esențiale:

# Mărime

S-ar putea ca lenjeria anterioară să nu-ți mai vină, dar nu este cazul să te sfiești. Natura ajută femeile însărcinate să fie cele frumoase, așa că lasă complexele deoparte și cumpără-ți o pereche de chiloți pentru gravidecu o mărime mai mare (dacă este necesar). Și sânii se rotunjesc în această perioadă, așa că poate este momentul să îți alegi niște sutiene pentru gravide. Pe lângă disconfort, lenjeria neadecvată îți va crea stare de rău și chiar îi poate dăuna bebelușului tău din cauza presiunii care se exercită asupra lui.

# Țesătură

Cât își duce pruncul în burtică, pielea femeii este foarte sensibilă, așa că aceasta trebuie îngrijită ca atare. O lenjerie din materiale sintetice poate provoca iritații ori reacții alergice, care necesită tratament de lungă durată. Asta chiar dacă până la graviditate nu ai avut asemenea probleme. Nu face pariuri inutile cu destinul, cumpără lenjerie pentru gravide din bumbac.

Graviditatea este momentul în care trebuie să te bucuri de lejeritate. Uită de chiloți cu țesături incomode, ori sutiene cu elemente dure și bretele subțiri care îți provoacă iritații. Alege niște chiloți cu talia potrivită pentru burtica ta (nici prea înaltă, nici prea joasă), iar sutienele ar fi bine să aibă bretele și cupe late.

# Nu uita și de perioada post-natală

Cele nouă luni vor trece mai repede decât îți închipui, așa că fii pregătită și pentru ce va urma. Dacă vrei să îți planifici și lunile de după sarcină, poți să adaugi în lista de cumpărături și susține pentru alăptat. Acestea corespund tuturor criteriilor ergonomice și elimină orice deranj. În bagajul de maternitate mai poți pune un corset post-natal care să îți mențină burta în stare ideală. Poți opta și pentru un body modelator, care te poate ajuta să îți corectezi figura cât încă nu ai voie să faci sport. Le poți găsi pe toate într-un singur loc? Da. Toate produsele pot fi ușor comandate în magazinul online Mamico.md.

chiloti-gravide

chiloti-pentru-gravide-lenjerie

lenjerie-pentru-gravide

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente