Președintele Partidului Șor, Ilan Șor, a fost lipsit de imunitate parlamentară. Demersul în acest sens a fost înaintat de către Procurorul General interimar Dumitru Robu. Ședința a durat aproape de ore.

Președintele Comisiei juridice, numiri și imunități, Sergiu Litvinenco, a declarat că toți cei 8 membri ai Comisiei au votat pentru retragerea imunității lui Ilan Șor.

La baza cererii lui Dumitru Robu au stat acuzațiile precum că, Ilan Șor ar fi participat la devalizarea sistemului bancar în perioada 2010-2014, de la cele trei bănci: Banca de Economii, Banca Socială și Unibank.

În cadrul ședinței, Marina Tauber, deputată în cadrul Partidului Șor, l-a întrebat pe Robu dacă acesta este influențat de către Dodon și Năstase. Acesta a răspuns că nu primește comenzi politice.

Mai mult, Robu susține că a fost constituit un alt grup de procurori care investighează frauda bancară, din componența căruia nu fac parte foștii procurori care s-au ocupat anterior de aceste cauze penale.

După două ore de dezbateri, demersul procurorului interimar a fost aprobat de majoritatea deputaților. Deputații fracțiunii Partidul Șor au părăsit sala înainte de vot.