Reacția ministrei Gavriliță la protestele anunțate de localuri: „Înțeleg nemulțumirea”

sdasd

Pe 12 august, luni, mai multe localuri din Chișinău își vor sista timp de jumătate de oră activitate sau mai mult, în semn de protest față de decizia guvernului de a reveni la cota de TVA de 20% pentru activitatea din domeniul HoReCa (hoteluri, restaurante, cafenele). La ora actuală, în jur de 30 de localuri și-au anunțat participarea la protest. Ministra Finanțelor a venit cu o reacție pe pagina sa de Facebook.

„Dreptul de a protesta este esențial într-o democrație. Înțeleg nemulțumirea celor din sectorul HoReCa care lucrează pe alb și care nu reușesc să concureze cu cei care ascund o parte din plăți. Voi face tot posibilul să creăm mai multă concurență loială și să îi aducem pe cei din economia tenebră la lumină. Noi lucrăm deja asupra unei serii de măsuri care să încurajeze lucrul pe alb – de la loterii cu bonuri fiscale la controale intensive acolo unde au loc marile evaziuni fiscale. Vom consulta pe larg agenții economici și societatea civilă pentru a găsi și alte măsuri (sustenabile pentru buget) care să susțină atât sectorul HoReCa, cât și consumatorii acestor servicii”, a menționat Natalia Gavriliță.

Între timp, în jur de 30 de localuri anunță că luni își vor sista activitatea pentru jumătate de oră sau pentru toată ziua. Lista localurilor o găsiți AICI!

Reamintim că, cota a fost redusă de fostul guvern democrat la 10%. Pe 9 august, actualul Guvernul a aprobat anularea cotei reduse a TVA în mărime de 10% și, respectiv, aplicarea cotei-standard a TVA în mărime de 20% pentru livrările efectuate de către agenții economici ce activează în sectorul HORECA. Astfel, proiectul a fost transmis spre dezbatere și vot în Parlament.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente