Chișinău este o capitală verde situată pe malul râului Bîc. Acest oraș, conform CultureTrip, o aplicație mobilă pentru călătorii, merită să fie vizitat datorită arhitecturii sale, istoriei și frumuseței naturale. Unul dintre motivele de ce trebuie turiștii să vină la Chișinău, este pentru a vedea din plin, a explora și a simți trecutul sovietic al Moldovei. 

# Vizitează muzeele

Imagini pentru muzeul de istorie chisinau

În majoritatea orașelor europene, mersul pe jos este cel mai bun mod de a explora orașul, Chișinău nu e o excepție. Pregătește-te să te pierzi timp de câteva ore și plimbă-te prin trecutul fascinant al Moldovei. Treci pe la principalul muzeu Național de Istorie din țară cu peste 265.000 de exponate, petreceți ceva timp la Casa și Muzeul Alexandr Pușkin, cândva casa poetului rus. Vizitați Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală, unic din punct de vedere arhitectural prin designul său oriental, acesta este cel mai vechi muzeu din Moldova, care găzduiește câteva colecții vaste dedicate florei și faunei, precum și obiceiurilor și tradițiilor. Printre miile de exponate, fiți pregătiți să vedeți scheletul complet al dinoteriului gigantisimus, un animal preistoric gigant asemănător mamutului.

# Fă o călătorie cu troleibuzul

Imagini pentru troleibuz

Chiar dacă e posibil să străbateți tot orașul pe jos, nu pierdeți șansa de a merge o dată cu troleibuzul. O călătorie costă doar doi lei. Din motiv că mereu e aglomerat, aveți oportunitatea să pătrundeți mai bine în cultura localnicilor. Taxatorul, care merge dintr-un capăt al troleibuzului în celălalt, vă va transmite atmosfera trecutului.

# Plimbă-te în umbra Arcului de Triumf

Imagini pentru arcul de triumf chisinau

Cunoscut și sub numele de Poarta Sfântă, acest monument marchează centrul orașului. Arcul de triumf al Chișinăului, datând din anii 1840, a fost construit pentru a comemora victoria armatei ruse asupra Imperiului Otoman. În timp ce sunteți acolo, mergeți în umbra monumentului, înainte de a continua să explorați zona din apropiere.

# Miroase trandafirii

Imagini pentru dendrarium chisinau

Vizitarea unui parc e mereu o idee bună, atâta timp cât sunteți la Chișinău. Mergeți la Ștefan cel Mare, cunoscut și sub numele de „Parcul îndrăgostiților”, dau mergeți la Valea Morilor. Finalizați-vă plimbarea în parcul Dendrarium, unde puteți face sport, urmări veverițele sau admira nuferii.

# Savurează mâncarea

Imagini pentru mâncare chisinau diez.md

Cu o mare varietate de restaurante cu preț mic sau mediu, orașul este perfect pentru călătorii care preferă să mănânce bine. Gustă delicioasa bucătărie moldovenească la unul sau mai multe dintre cele mai bune restaurante din oraș. La Popasul Dacilor, decorul autentic, mâncărurile locale de top și personalul îmbrăcat în costume tradiționale vă vor duce într-o călătorie în timp. Și având în vedere că masa perfectă are nevoie de desertul perfect, faceți-vă o favoare și bucurați-vă de un croissant francez la faimoasa patiserie în stil parizian Crème de la Crème.

# Mergi la un concert

Imagini pentru pot music diez.md

Una dintre cele mai frumoase săli de concerte din Europa, Sala cu Orgă vă oferă șansa perfectă de a participa la unul dintre evenimentele sale frecvente. Soliștii notorii ai Orchestrei Naționale de Cameră, recitaluri de orgă, expoziții de artă plastică și concerte dedicate artiștilor celebri vă vor oferi o seară plină de amintiri

# Vizitează o galerie de artă

Imagine similară

Pentru o imagine mai clară a artei locale, vizitați micile galerii de artă. Acolo vă veți putea bucura de câteva lucrări excelente, create în mare parte de artiști contemporani moldoveni. Indiferent dacă sunteți un colecționar de artă sau nu, veți fi cu siguranță surprinși de exponate deosebite.

# Plimbă-te prin regatul vinului

Imagine similară

Moldovenilor le place să sublinieze că țara lor are o formă asemănătoare cu un strugure de poamă. Este adevărat că vinul din această regiune este considerat a fi unul dintre cele mai bune din lume. În timp ce vă aflați în capitală, cu siguranță, ar trebui să gustați unele dintre cele mai delicioase și mai ieftine vinuri pe care le puteți găsi vreodată. Deși la fel de bine o puteți face la unul dintre numeroasele magazine de vinuri și baruri din Chișinău, dacă doriți o experiență adevărată, trebuie să vizitați una dintre vinării. Mileștii Mici și Cricova sunt cele mai populare. Construită într-o carieră de calcar, vinăria Mileștii Mici are aproape 200 de kilometri de tuneluri subterane, record înregistrat și în  Cartea lui Guinness.

# Ieși la „ceva de băut”

Imagini pentru 513 bar diez.md

Cunoscut pentru viața de noapte vibrantă, Chișinău are un număr mare de cluburi, discoteci, puburi și baruri. Prin urmare, este ușor să găsești unul care să se potrivească gustului tău.

# Ieși din mulțime

Imagini pentru catedrala mitropolitană  diez.md

Dacă vă simți obosit și ai nevoie de izolare, nu există un loc mai bun decât Catedrala Ortodoxă a Nașterii Domnului. Indiferent de convingerile tale religioase, această clădire neoclasică, situată chiar în centrul orașului, îți va oferi un adăpost într-o atmosferă liniștită.

Lista a fost realizată de The Culture Trip, pentru turiști.