Misiunea OSCE în Moldova caută 35 studenți care ar dori să devină diplomați pentru o zi. Cum te poți înregistra

270121

Misiunea OSCE în Moldova caută 35 de studenți motivați de la universitățile din Bălți, Chișinău, Comrat și Tiraspol, secția studii cu frecvență la zi, care ar dori să devină diplomați pentru o zi. Cinci cei mai buni participanți la Modelul OSCE vor asista la o ședință a Consiliului Permanent al OSCE la sediul Secretariatului OSCE de la Viena, Austria.

Anul acesta, Misiunea OSCE în Moldova va organiza a VI-a ediție a Modelului OSCE, un joc de simulare care implică tinerii în soluționarea conflictelor, prin reproducerea activității Consiliului Permanent al OSCE pe parcursul unei situații de criză. Participanții vor alege o țară din cele 57 de state participante ale OSCE și se vor încerca în rolul diplomaților – punând în discuție, convingând pe alții vor găsi o soluție comună pentru soluționarea crizei și evitarea conflictului. Pe parcursul evenimentului de patru zile, participanții vor fi instruiți pentru formarea abilităților de negociere și vor afla despre activitatea OSCE, structurile sale, procesul de luare a deciziilor în bază de consens, dar și despre istoria Organizației.

Dacă doriți să aplicați, completați formularul de aplicare și expediați-l împreună cu CV-ul Dvs. la adresa [email protected], indicând „Model OSCE” în subiectul mesajului, până la data de 20 august 2019.

Participarea la Modelul OSCE este gratuită. Cazarea, transportul și mesele vor fi asigurate pe durata evenimentului.

Scopul Modelului OSCE este de a consolida încrederea și îmbunătăți dialogul între tineri – bărbați și femei – de pe ambele maluri ale Nistrului. Modelul OSCE a fost organizat pentru prima dată de Misiunea OSCE în Moldova în 2013.

Aflați mai multe detalii despre Modelul OSCE din informația suplimentară de mai jos și citiți despre edițiile precedente ale Modelului OSCE aici și aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente