Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunțat pe pagina sa de Facebook cine este candidatul la funcția de Președinte al Consiliului de Administrație al „Moldovagaz” S.A. Președintele a înaintat candidatura lui Vadim Ceban.

Igor Dodon a anunțat că a avut o întrevedere de lucru cu Ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan și candidatul la funcția de Președinte al Consiliului de Administrație al „Moldovagaz” S.A, Dl Vadim Ceban.

„Am discutat cele mai importante aspecte ce țin de asigurarea funcționării eficiente a sistemului de aprovizionare cu gaze naturale a consumatorilor, dar și cele mai stringente sarcini, care stau în fața noii conduceri a Moldovagaz” scrie  Igor Dodon în postare.

Dodon a mai anunțat că există informație preventivă despre diferite scheme frauduloase puse în aplicare în sistemul energetic în general, și în stucturile „Moldovagaz”, în particular, care au impact semnificativ asupra costurilor interne și, implicit, asupra tarifelor la gaze. În acest context, președintele a solicitat întreprinderea acțiunilor imediate de eliminare a schemelor respective, identificarea rezervelor interne de diminuare a costurilor în cadrul acestei întreprinderi strategice pentru țara noastră. Sunt convins că aceste rezerve pot fi identificate, diminuând astfel presiunea asupra tarifelor pentru consumatorii finali.

Amintim că, Vadim Ceban a exercitat interimatul bașcanului din UTA Găgăuzia pe perioada campaniei electorale.