Maia Sandu îi cere explicații lui Iurie Ciocan, în privința salariului de 70 de mii de lei pe lună al acestuia

images_cms-image-000061253

Prim-ministra Maia Sandu se declară mirată de salariul fostului președinte al CEC, Iurie Ciocan, care este șef al Centrului de Implementare a Reformelor, o instituție creată pentru a coordona Reforma Guvernului și a Administrației Publice Centrale. Potrivit acesteia, Ciocan are un salariu de 70 de mii de lei lunar și nu este clar cu ce se ocupă, întrucât „reforma a fost anunțată ca încheiată de Pavel Filip”.

„Sunt surprinsă că există această unitate, pentru că Guvernul Filip ne-a povestit că reformă s-a finalizat. Întrebarea este de ce se plătesc salarii de 70 de mii de lei, dacă reforma s-a încheiat”, a spus Maia Sandu.

Fostul președinte al Comisiei Electorale Centrale, Iurie Ciocan, a fost numit șef al Centrului de Implementare a Reformelor, în ianuarie 2017.

Potrivit unui comunicat de presă de atunci al Guvernului: „Centrul are misiunea de a asigura implementarea eficientă și coordonată a reformelor la nivel guvernamental, prin crearea unui sistem modern și eficient de administrare. Noua entitate va evalua gradul de implementare a reformelor de către autoritățile publice și, la necesitate, va interveni cu abordări sistemice pentru depășirea problemelor apărute. Mijloacele financiare necesare pentru activitatea Centrului vor fi alocate din contul subvențiilor de la bugetul de stat și a asistenței oferite de instituțiile donatoare”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente