Cei șase polițiști, demiși pentru susținerea Guvernului Maiei Sandu, au fost restabiliți în funcții

politie-curj-920×517-1

Cei șase polițiști ai Direcţiei nr.6 a Inspectoratului Naţional de Investigaţii, demiși pentru susținerea Guvernului Maiei Sandu, au fost restabiliți în funcție prin ordinul șefului-interimar al Inspectoratului General al Poliţiei, Gheorghe Balan, la cererea prealabilă a acestora privind anularea ordinului șefului IGP din 12 iunie, 2019.

Cei șase colaboratori ai Direcției nr. 6 a Inspectoratului Național de Investigații, care au fost demiși din funcție pentru că au menționat că susțin Guvernul Sandu. Polițiștii de la Fulger ar fi dat buzna în clădirea instituției în dimineața zilei de 12 iunie. Angajații Direcției nr. 6 a Inspectoratului Național de Investigații.

Alexandru Pînzari a declarat că mascații au fost aduși pentru că în sediul instituției se află documente importante, inclusiv declarații ale martorilor implicați în dosare penale răsunătoare, astfel să nu aibă loc scurgeri de informație.

Andrei Năstase a vorbit despre această situație, la care a fost prezent și el. „Acești polițiști au sărit pe la etajul doi, au fost nevoiți să iasă pe geam, cel mai grav este că acest individ căruia îi zice Alexandru Pânzări a îndrăznit să bruscheze un om care în războiul de la Nistru a avut grijă ca unii ca Jîzdan să trăiască bine. Că pe niște teroriști i-au tratat pe acești polițiști.

Acești polițiști m-au sunat și m-au rugat să fac ceva, și eu am mers acolo, însă ceea ce am văzut acolo a fost frică, o ultimă suflare, de aceea trebuie să ne păstrăm cumpătul”, a specificat Năstase.

Amintim că, pe 11 iunie, câțiva polițiști au anunțat că se vor subordona noului șef al Inspectoratului General de Poliție, Gheorghe Balan, numit de ministrul de Interne din Guvernul Sandu, Andrei Năstase.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente