Lucinschi și Snegur, cu un mesaj comun pentru politicieni: „CC nu l-a obligat pe președinte să dizolve Parlamentul într-o zi”

lucinschi_snegur

Foștii președinți ai țării, Petru Lucinschi și Mircea Snegur au îndemnat politicienii să vină cu soluționare pașnică și prin dialog a crizei politice. Totodată, aceștia spun că Dodon nu era neapărat obligat să dizolve Parlamentul în ziua de 7 iunie.

„În timpul mandatului unuia dintre noi a avut loc și o dizolvare a Parlamentului. Atâta doar că atunci Curtea Constituțională nu l-a obligat pe președinte să opereze subit dizolvarea într-o anumită zi, la o anumită oră. Ba din contra, i-a oferit o perioadă de gândire în plus, dacă doriți”, se spune în declarația semnată de Lucinschi și Snegur.

Vezi aici declarația completă:

În timpul mandatului lui Petru Lucinschi, în 1999 a existat o criză politică cauzată de demiterea unui șef al Guvernului. Atunci, după demiterea lui Ion Sturza, Petru Lucinschi a încercat să-l desemneze pe Valeriu Bobuțac, iar ulterior pe Vladimir Voronin, în ambele cazuri fără succes.

Parlamentul a fost dizolvat în 2000, abia după tentativele eșuate de a alege un președinte de țară cu 61 de voturi.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente