Agenția Servicii Publice i-a răspuns tânărului care a picat examenul și a publicat filmarea din timpul probei practice

Examen auto

La câteva zile după ce un tânăr de 20 de ani a venit cu o scrisoare deschisă către șeful Agenției Servicii Publice, după ce a picat examenul de obținere a permisului de conducere, ASP a venit cu un răspuns.

Tânărul i-a adresat o scrisoare deschisă directorului general al Agenții Servicii Publice, Sergiu Răilean, sugerându-i să-și dea demisia. De asemenea, acesta a descris cum și de ce nu a reușit să obțină examenul de conducere, acuzând examinatorii de lipsă de respect și atitudine arogantă față de persoanele care vor să obțină permis de conducere.

Agenția Servicii Publice a venit cu un răspuns la această scrisoare și a publicat imaginile video din timpul probei practice a tânărului.

„În urma analizei înregistrărilor video a tentativelor de susţinere a probei practice din data de  5 martie 2019 şi 18 mai 2019, comisia de examinare instituită a constatat faptul că atitudinea examinatorilor faţă de candidatul Anatol Fornea a fost una calmă, corectă și respectuoasă, precum şi viceversa.

Examinatorul a efectuat prezentările de rigoare și a informat candidatul despre procesul şi ruta de examinare, cu momentul iniţierii etapei de probă. În timpul examenului s-au sesizat câteva încălcări de la regulile de circulație, iar la final, tânărului i-a fost comunicat rezultatul evaluării și motivele penalizărilor aplicate pe parcursul testării.

Nici la momentul evaluării, nici în termenul prevăzut pentru contestații, candidatul nu a avut obiecţii privitor la rezultatul obținut şi nu a înaintat vre-o petiţie în acest sens. După investigarea prestației sale, calificativul „Respins” corespunde grilei de evaluare conform punctelor acumulate.

Pentru a oferi o imagine clară asupra cazului dat, ASP face publică filmarea din timpul desfășurării probei practice a examenului și îndeamnă viitorii șoferi să acorde o importanță sporită orelor de studiu și de exersare a abilităților de a conduce un autovehicul. De acest lucru depinde nu doar rezultatul obținut la examen ci și siguranța traficului rutier”, se menționează în răspunsul ASP.

De asemenea, Agenția a mai menționat că întreprinde toate măsurile necesare în vederea perfecţionării sistemului de examinare şi documentare cu permis de conducere, exemplificând faptul că proba teoretică este total computerizată, că sunt în proces să cumpere mașini noi, că doritorii se pot programa online la examen la ora care le convine, că au introdus conducerea de probă, că au înzestrat pedalele vehiculelor de examinare au fost înzestrate cu senzori şi martori,  că este supraveghere video în timpul examenului și că, mai nou, candidații pot contesta rezultatele examenului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente