Se lansează proiectului iTeacher. Profesorii din țară se pot înscrie la un atelier despre platformele online

TIC_profesori1-920×517

Centrul Republican pentru Copii și Tineret ARTICO lansează proiectului iTeacher – „Dezvoltarea Competențelor Digitale ale Cadrelor Didactice” pentru profesorii din țară. Atelierul va dura 3-4 ore, iar un profesor se poate înregistra doar pentru o zi în întregul proiect.

În cadrul proiectului vor fi instruiți 600 de pedagogi, câte 60 de persoane în cadrul unui atelier teoretic-practic. La finalul atelierului, persoanele instruite vor primi materialul studiat și vor realiza o activitate informativă la ei în instituție. Iar în luna octombrie, va avea loc „Laboratorul bunelor practici”, unde participanții vor prezenta activitatea lor post-proiect.

Atelierele au scopul de dezvoltare a abilităților de lucru cu platformele online de creare de teste și lecții interactive, utilizarea corectă a tablei interactive și softuri gratuite ce pot fi folosite în cadrul lecțiilor, rolul rețelelor sociale în interacționarea cu copiii (tinerii) și crearea a 3 tipuri de forme de aplicare și analiza grafică a rezultatelor.

 

 

Evenimentul este gratuit și se face în baza înregistrării prealabile AICI. Activitatea se va desfășura la ARTICO (bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 169), sala Zebra. Participanții sunt rugați să dețină un laptop, sau o tabletă pentru activitățile practice. Toate cheltuielile vor fi asigurate de organizatori.

Proiectul este organizat cu suportul financiar al Agenției Austriece pentru Dezvoltare (ADA) din fondurile programului de Cooperare Austriacă pentru Dezvoltare și implementat de către Centrul ARTICO.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente